Hende Csaba: Szombathely újra a nyugat királynője lehet!

Szita Róbert • 2015. szeptember 19., szombat •
Semmiféle akadály nincs, minden feltétel adott, minden forrás rendelkezésre áll – ezt Hende Csaba országgyűlési képviselő nyilatkozta honlapunknak, miután átadta az M86-os számú gyorsforgalmi autóút 15,9 milliárd forintos beruházással elkészült, Szeleste és Hegyfalu közötti 7,5 kilométer hosszúságú szakaszát.
Hende Csaba: Szombathely újra a nyugat királynője lehet!

Nagyon bonyolult útszakasz készült el, és ezzel egy nagy lépéssel megint közelebb kerültünk az M86-os út megépítésének befejezéséhez. A finisben vagyunk, gőzerővel folyik az építkezés. Semmiféle akadály nincs, minden feltétel adott, minden fillérnyi forrás rendelkezésre áll. Jövő ilyenkor átadjuk a még el nem készült szakaszt, így Szombathelytől Győrig 4 sávon tudunk majd autózni. Mindenkinek köszönöm, azoknak is, akik csak ígérték de főleg azoknak, akik meg is építették – hangsúlyozta a frisss.hu-nak Hende Csaba. 

Az országgyűlési képviselő hozzátette: a következő lépés a Szombathely-Kőszeg közötti 2x2 sávos útszakasz megépítése lesz, mely az S31-es autópályához tud majd kapcsolódni, amelyen keresztül a schwechati repülőteret és Bécset is elérhetjük. Ez az út az M86-ossal és a felsőőri elkerülővel együtt lehetővé teszi, hogy az összes fontos közlekedési főirány középpontjába Szombathely kerüljön, és ezzel újra a nyugat királynőjévé váljon szeretett városunk. Olyan közlekedési csomópont lehet Szombathely, mely a Monarchia idején volt utoljára.   

A Szeleste és Hegyfalu közötti szakasz 2x2 sávon, új nyomvonalon, egy külön szintű csomóponttal, 12 híddal és két körforgalommal épült meg, teljesen elkerülve, mentesítve az átmenő forgalom alól Szeleste, Pósfa és Hegyfalu községeket.

A fejlesztésnek köszönhetően, Vas megyében Szombathelytől Hegyfaluig már 26 kilométer hosszan lehet az M86-os gyorsforgalmi autóúton közlekedni, a további 33,4 kilométer hosszúságú Szeleste és Csorna közötti szakasz a tervek szerint jövőre készül el, 2016 őszétől használhatják majd a közlekedők. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére