Hazatért a Savaria Szimfonikus Zenekar

vkriszti • 2015. február 12., csütörtök •
Párizsi turnéjáról tért haza a Savaria Szimfonikus Zenekar, ahol a milánói Scala balettkarával közösen adtak összesen nyolc koncertet.
Hazatért a Savaria Szimfonikus Zenekar

Január 28-tól február 8-ig összesen nyolc koncertet adott a Savaria Szimfonikus Zenekar a milánói Scala balettkarával közösen a párizsi Palais des Congrés-ban. A Champs- Élysées végén található épületben előadásonként 3700, összesen majdnem 27 ezer néző gyönyörködhetett Adolphe Adam: Giselle című romantikus balettjében, hiszen a fellépések egytől egyig teltházasak voltak. 

A Scala nem csak a balettet adta a produkcióhoz, hanem a karmestert is. Maestro Patrick Fournillier az első próbától fogva elismerően nyilatkozott a zenekarról: "Nagyon professzionális az együttes, külön öröm volt számomra, hogy teljesen felkészültek a darabból, így lehetőség volt csak a zenei finomításokon dolgozni."

A darabban a koncertmester Gyenge Tibornak, a brácsa szólamvezető Donyec Lászlónak, és a szólócsellista Pákolitz Andreának jelentős szólója volt, melyet a tőlük megszokott módon ezúttal is magas technikai és művészi színvonalon adtak elő.

A turné első napjaiban a próbák és az előadások teljesen lefoglalták a zenészeket, később azonban napközben volt idő egy kis városnézésre is. 

A zenekar életében mérföldkőnek számító turné végül óriási sikerrel zárult. 

                                                                

közösség

további frisss

lap tetejére