Citromsárga figyelmeztetés: Havazás nehezíti a közlekedést

vkriszti-SzR-HCs-utinform.hu • 2015. január 29., csütörtök •
Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a csütörtöki és a pénteki napra a várható csapadék, havazás miatt. Az előrejelzések szerint a tizenkét óra alatt lehulló friss hó mennyisége meghaladhatja az öt centimétert. A havazást péntek erős szél is kísérheti. Közben egyre jobbak az útviszonyok Vas megye útjain. Szombathelyen a Szova Zrt. tíz saját és hét bérelt munkagéppel kezdte meg az utak takarítását. Újságírónk vállalkozott arra, hogy megy egy kört autóval a városban, elmondása szerint a főbb utak - mint pl. a Zanati, Rohonci - már "csak" latyakosak, a kisebb utcákban viszont még mindig hó borítja az úttestet. Olvasónktól kaptuk a hírt, hogy Bozsok felé már jól járhatók az utak.
Citromsárga figyelmeztetés: Havazás nehezíti a közlekedést

15.30 - A vasúti közlekedésben egyelőre nem okoz nagyobb gondot a havazás, de néhány dunántúli vonalon késésekre kell készülni - közölte a Mávinform csütörtök délután.

A Győr-Zirc-Veszprém, a Győr-Pápa-Celldömölk, és a Celldömölk-Veszprém vonalon folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket a hótól, de ezeken a helyeken 20-30 perces késések is előfordulnak. A vasúttársaság készenléti munkatársai mindenhol készen állnak arra, hogy ha szükséges, megtisztítsák a váltókat, illetve az azokat fűtő berendezéseket is üzembe helyezik - tették hozzá.

12.00 - Megyeszerte reggel óta intenzíven havazik, ami a közlekedést is nehezíti. A friss hóréteg vastagsága még csak Vas megyében mérhető, ott 2-5 centiméternyi. A fő és mellékutak hókásásak, latyakosak, Lenti környékén vékony rétegben havasak, Keszthely körül pedig latyakosak, másutt többnyire vizesek, nedvesek. A látási viszonyok többnyire jók, de Vas megyében a havazás miatt csupán közepesek a látási viszonyok, a látótávolság 100-300 méter.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére