Hatalmas károkat okozott a vihar, több helyen áramkimaradások voltak

Vas Megyei Katasztrófavédők • 2017. augusztus 11., péntek •
Vas megyében 154 esetben vonultak ki a tűzoltóegységek a viharkárok felszámolására a hajnali órákig
Hatalmas károkat okozott a vihar, több helyen áramkimaradások voltak

A vihar által leginkább sújtott három megyében továbbra is sok helyen szünetel az áramellátás. A szolgáltató szakemberi folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, a fogyasztási helyek visszakapcsolásán a hálózatba.

Győr-Moson-Sopron megyében mintegy 30 ezer fogyasztási helyen nem volt elektromos áram a hajnali órákban. Zala megyében mintegy hétezer, Vas megyében pedig 15 ezer fogyasztási helyen nélkülözik az elektromos energiát. A vihar által kevésbé érintett Komárom-Esztergom megyében 547 helyen szünetel az ellátás. A hajnali órákban tehát mintegy 180 település 54 ezer fogyasztási helyét érintették az üzemzavarok és áramkimaradások. Az érintett helyek száma és a fogyasztók száma is csökken, hiszen az áramszolgáltató szakemberei dolgoznak a hibák kijavításán, a fogyasztók hálózatba történő visszakapcsolásán.

Összesen csaknem 550 helyszínre vonultak a hajnali órákig a tegnapi vihar által leginkább sújtott három megye - Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megye - tűzoltói. Valamennyi megyében tart még a viharkárok felszámolása.


Vas megyében 154 esetben vonultak ki a tűzoltóegységek a viharkárok felszámolására a hajnali órákig. Csaknem száz esetben kidőlt fákhoz, tizenháromszor kidőlt villanyoszlopokhoz, míg közel negyven ízben épületekben keletkezett károkhoz riasztották őket. A megyében követelt egy halálos áldozatot is a vihar - egy leboruló tető vasbeton gerendája talált egy arra haladó személygépkocsit, melynek sofőrje a helyszínen meghalt. Zala megyében 174 esetben vonultak a tűzoltóegységek az éjszaka - jellemzően kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez, megrongált tetőkhöz riasztották őket. Győr-Moson-Sopron megyében megközelítőleg 210 esetben indultak el károkat felszámolni a tűzoltóegységek a hajnali órákig. Az esetek 95 százalékában kidőlt fák miatt riasztották őket - a növények utakat zártak el, villanyvezetékeket szakítottak le, épületeket rongáltak meg. Vas és Zala megyében mintegy két-két tucat, Győr-Moson-Sopron megyében mintegy negyven éjszakai káreset várt még felszámolásra a kora reggeli órákban. A tűzoltók mindenütt folyamatosan fogadják a bejelentéseket, illetve végzik a már rögzített káresetek felderítését és felszámolását.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére