Háromezer egyenruhást állítana csatasorba a rendőrség

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 10., szombat •
Toboroznak, mert háromezer határvadászra lenne szükség.
Háromezer egyenruhást állítana csatasorba a rendőrség

A megnövekedett migrációs nyomás miatt a kormány még augusztus közepén úgy döntött, hogy 3 ezer fővel megemeli a rendőrség létszámát, így az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdetett a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak állományába, járőrtárs beosztás betöltésére. A képzésre jelentkezés feltételeiről, a beosztásban ellátandó feladatokról, valamint más egyéb hasznos tudnivalókról is tájékoztatott péntek délután Vargáné Kelemen Mária r. ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője. 


A szombathelyi Fő téren nagy volt az érdeklődés a rendőrség határvadász standjánál, rengeteg szombathelyi fiatal tanulmányozta át a prospektusokat, de ez nem is csoda, hiszen akár bruttó 250 ezer forintot is hazavihetnek a fiatal egyenruhások – tudtuk meg az ezredestől, aki azt is elmondta, hogy büntetlen előéletű, legalább 18 esztendős, olyan magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik állandó belföldi lakóhellyel rendelkeznek és megfelelnek az előírt egészségügyi és pszichológiai feltételeknek. Érdekesség, hogy mintegy 9-10 ezer jelentkezőre lesz szükség ahhoz, hogy a meghirdetett 3 ezer járőrtárs beosztást betölthessék.  

 

A felvettek 6 hónapos moduláris képzésen vesznek részt, és már az első 2 hónapban bruttó 150 ezer forint illetményben részesülnek. Ezután alapképzettségi vizsga következik, majd hivatásos rendőrökké válnak próbaidőre, ekkor már 220.300 forintos alapbérük lesz, ehhez pedig különböző pótlékok (éjszakai, délutáni, és nyelv) járulnak még, emellett évi 200 ezer forintos kafetéria és 40 ezer forint teljesítményjuttatás is jár. Így akár bruttó 250-260 ezer forint illetményt is kaphat a fiatal határvadász. A további 4 hónapos képzést követően sikeres vizsgát tevők már szolgálatba vezényelhetőek a déli határon, járőrtársként. 


A frisss.hu kérdésére Vargáné Kelemen Mária r. ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője még azt is elmondta, hogy az új életpályának és illetményrendszernek köszönhetően a vasi rendőrök körében minimális a fluktuáció. 
A vasi rendőrök közül a csapatszolgálati század egyenruhásai teljesítenek szolgálatot határvadászként a déli határnál. A meghirdetett beosztásokra 18 és 55 év közötti magyar állampolgárok jelentkezhetnek.  

A jelentkezéssel kapcsolatos minden további információ ITT érhető el. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére