Három szett a városi rangadón

PCS - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté • 2016. december 04., vasárnap •
Felőrölte ellenfelét a szurkolók támogatását élvező Haladás.
Három szett a városi rangadón

Az NBII. röplabda bajnokságban mindig kiemelt figyelmet kap a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület és a Haladás VSE-Sportiskola összecsapása. A 2016/17-es alapszakaszban már láthatott a közönség egy városi rangadót, amelyet óriási csatában nyert meg a tavalyi bajnok, a Haladás.

Vasárnap este tömött lelátók előtt játszotta a visszavágót a két együttes a Sugár úti sportcsarnokban. Az összecsapást dr. Mucsi Péter csapata kezdte jobban, akik támadásban magabiztos előnyre tettek szert. Bodzer Attila időkéréssel próbálta felrázni tanítványait, amely átmenetileg sikerült is. Az első szettet ennek ellenére behúzta a hazai együttes. 

A folytatásban aztán magára talált a SzoESE és játékát ellenfelére erőltette. Ennek eredményeként fej-fej mellett haladtak a felek és látványos labdameneteknek tapsolhatott a szép számú közönség. A hajrában aztán Merklinné Zubor Enikő vette hátára csapatát és a második szettet is a Haladás húzta be. Az utolsó játékban aztán fejben is elfáradt a vendég együttes és a könnyebb labdákkal sem tudtak igazán mihez kezdeni. Bár a SzoESE játékosainak becsületére váljék, hogy mindent megtettek, amit csak tudtak, de vasárnap este nem tudta ennél jobban megnehezíteni a Haladás dolgát.

dr. Mucsi Péter, a Haladás vezetőedzője: Tudatosan készültünk erre a találkozóra és örülök, hogy sikerült megvalósítani mindazt, amit elterveztünk. A találkozó elején remekül játszottunk, s bár a folytatásban kicsit ritmust vesztettünk, és többször is hibára kényszerített bennünket az ellenfél, megérdemelten nyertünk. 

Mely játékosának teljesítménye volt a siker kulcsa?

Többen jó formában voltak, ezért nem emelnék ki senkit. Büszke vagyok a lányokra, mert a csapatként dolgoztunk együtt és ennek köszönhető a sikerünk.

Bodzer Attila, a SzoESE vezetőedzője: Sajnos nagyon gyengén játszottunk, nem tettük oda magunkat és ez visszaütött. Több labdát is hibáztunk, nem építettük fel a támadásokat és ez visszaütött. Ha bátrabban játszunk, akkor nincs gond. Viszont ez a találkozó felhívta a figyelmünket arra, hogy van mit gyakorolnunk, javítanunk játékunkon.

Mely játékosával volt elégedett?

A vereségünk miatt nem lehetek elégedett senkivel. Talán Halmosi Noémit emelhetem ki, neki volt a legtöbb jó megmozdulása ma este.

Haladás VSE-Sportiskola - SzoESE
3-0
(-10, -20, -17)

Haladás: Horváth Dóra, Bokor Laura, Mikos Patrícia, Merklinné Zubor Enikő, Fazekas Szilvia, Mohl-Benesóczky Anna.
Liberok: Farkas Barbara, Zoltán Anna.
Csere: Varga Réka, Horváth Kata, Sövegjártó Eszter, Marton Gabriella, Dancsecs Nikolett, Majczán Lili.
vezetőedző: dr. Mucsi Péter
edző: Antonio Mircea Petre, Bodovics Árpád
SzoESE: Molnár Blanka, Bodnár Enikő, Bozzai Enikő, Horváth Mónika, Varga Nikolett, Nagy Jennifer, Németh Erzsébet, Simon Fanni, Kiss Laura, Halmosi Noémi, Gulkai Zsófia
Libero: Nagy Teodóra
Vezetőedző: Bodzer Attila

Ilyen egy igazi szombathelyi rangadó! Haladás VSE - SzoESE

Közzétette: Frisss.hu – 2016. december 4.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére