Hármas ikrek születtek Szombathelyen

frisss.hu Fotó. Hornyák Emőke • 2016. június 14., kedd •
Pesti-Kiss Zétény, Ármin és Hunor most öt naposak. Jól vannak, ahogy az anyukájuk is.
Hármas ikrek születtek Szombathelyen

Nincsenek szavak arra, mennyire meglepődött a szombathelyi házaspár, Pesti Mariann és Kiss Csaba, mikor megtudták nem egy, hanem rögtön három gyerekük lesz. A büszke apuka mesélt a Frisss.hu-nak.

Hogy emlékszel arra az időszakra, mikor megtudtad, hogy gyermeked lesz?

A feleségem, Mariann tavaly december 4-én tudta meg hogy terhes, de nekem nem árulta el rögtön. Két nappal később volt a születésnapom, meglepetésnek szánta, gondolta, majd akkor megtudom a jó hírt. Kis jelzéseket készített nekem, arra vonatkozóan, hogy apa leszek, de nekem nem esett le először, mire gondol, aztán odatartotta nekem a pozitív terhességi tesztet, amin már egyértelműen látszott: gyerekünk lesz. Augusztusra vártuk a babát.

Mi volt utána?

December 18-án voltunk bejelentve ultrahangos vizsgálatra, én kint a váróban vártam Mariannt. Emlékszem, amikor kijött a vizsgálatról, falfehér volt az arca, én meg persze rögtön elkezdtem aggódni, hogy itt bizony baj van. Leültetett és a kezembe nyomta a fotót, ami három pötty volt. Nem hittem a szememnek, hogy itt három babáról van szó, akkor mondtuk, ki, hogy hármas ikreink lesznek. Elsőre sokkot kaptunk, majd elkezdünk nevetni. Nehéz feldolgozni egy ekkora hírt.

Természetes úton fogantak akkor a babák…

Igen, egy éve vagyunk házasok és rögtön eldöntöttük, hogy szeretnénk kisbabát, de mi sem gondoltunk, hogy a három gyerekes tervünk egyszerre megvalósul. Féltünk a dologtól, de az orvos megnyugtatott minket, hogy nem lesz baj.

A családtagok hogy reagáltak?

Kivártuk a karácsonyt, és akkor közöltük mindenkivel a jó hírt. Első nap Mariann családjával, majd az én családtagjaimnak meséltük el, de azóta is mindenki nagyon segítőkész, mindenben mellettünk állnak, ahogy a barátaink is.

Vannak ikrek a családban?

A Mariann nagymamájának a harmad-unokatestvérének vannak hármas ikrei, az én részemről édesanyám másod-unokatestvérének vannak ikrei, de úgy tudom a közelebbi és távolabbi rokonságban is vannak ikrek.

Hányadik héten járt a Mariann, mikor megindult a szülés?

Néhány hete az orvosával közös megegyezéssel úgy döntöttek, bent kellene maradni a kórházban megfigyelés alatt, így a magzatvíz is ott folyt el. Éppen belépett a 33. hétbe aznap, de ez hármas ikreknél normális időpont. Először a 36. hétről volt szó, de gyorsan nőttek, még az orvosok is meglepődtek azon, mennyire egyszerre fejlődnek a fiúk. Aztán csütörtök hajnalban telefonált, hogy sürgősen el kellene indulnom a kórházba, mert megindult a szülés. Majd reggel 5.10-kor, 5.11-kor és 5.12-kor megszülettek a hármas ikreink Ármin (1520g, 40centiméterrel), Zétény (1500g, 42 centiméterrel), és Hunor (1400g, 38 centiméterrel).

Hogy érzed most magad, újdonsült apukaként?

Nehezen fogom fel én is, hogy megszületettek és apuka lettem, de hihetetlenül büszke vagyok a feleségemre, nagyon jól bírta a terhességet és a szülést is. Hatalmas most az öröm, erre nincsenek is szavak.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére