Hamarosan változik a forgalmi rend a Berzsenyi tér környékén

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 19., szerda •
Megkérdeztük azt is, hol tartanak jelenleg a munkálatok, és milyen változások várhatók a következő hetekben.
Hamarosan változik a forgalmi rend a Berzsenyi tér környékén

Három nagy ütemre osztható a Berzsenyi tér felújítása, jelenleg még az elsőnél tartanak a munkálatok, de a tervezett ütemben haladnak – mondta el a Frisssnek Kiss Sándor, a Swietelsky Magyarország Kft. munkatársa.

Összeszedtük főbb pontokban, hol tart most az építkezés:

- A Széchenyi utca burkolatát elbontották.

- A Széchenyi utcában a szennyvízcsatornát átépítették, elkészültek a csapadékcsatorna bekötések, és folyamatban van a közvilágítási kábelek beszerelése is.

- A Berzsenyi tér burkolatát szintén teljesen elbontották már.

- A Szily János utcában már lefektették az új vízvezeték leágazását, jelenleg az utcában az ivóvíz rekonstrukciója folyik.

A következő két hétben a Széchenyi utcában a szegélyek és burkolatok építése következik majd. A Berzsenyi téren hamarosan kihelyezik az öntözőrendszer védőcsöveit, és az új közvilágítási kábeleket. A Szily utcában pedig folytatódik a vízvezeték rekonstrukciója.

A forgalomkorlátozást tekintve április 24-ig a jelenlegi állapotok maradnak a környéken, utána változik majd a helyzet. A Hefele Menyhért utcai átjárónál teljesen le lesz zárva az út, így az zsákutcaként fog üzemelni. A Kiskar és a Hollán Ernő utca kereszteződésében lévő gyalog és kerékpárút az építés ideje alatt megszűnik. A gyalogosok és kerékpárosok 150 centiméter magas, narancssárga színű műanyag védőkorlát mögött fognak tudni majd közlekedni. Ez az ütem novemberig lesz érvényben. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére