Halmos fél szemmel már a jövőt nézi

PCS - fotó: Tóth Arnold és Bodorkós Máté • 2016. december 12., hétfő •
Rutinos és penge játékosnak tartják társai az idén újra Szombathelyre igazoló csapatkapitány-helyettest.
Halmos fél szemmel már a jövőt nézi

Megfontolt és összeszedett - pont, mint a pályán. Ez volt az első benyomásunk Halmos Mátéról. A Swietelsky-Haladás VSE nyáron hazatérő játékosával arra próbáltuk megtalálni a választ, hogy mitől szakadhat át a gát a csapatban, egy rendkívül görcsös évad közben.

Úgy festett, hogy a Göcsej ellen végre visszataláltatok a győzelmi ösvényre. Ezt erősítette meg a szurkolókban a Magyar Kupa találkozótok is. Aztán ismét döcögött a gépezet, miért?

Őszinte leszek, nem tudjuk megmondani. Persze elképzelés van, hogy miért nem jött össze ez a bajnokság úgy, ahogy terveztük. A keret régóta együtt van, nem felejtettek el a srácok sem focizni. Talán az új vezetőedző érkezésével volt kevés időnk arra, hogy átálljunk arra a rendszerre, amit meg szeretett volna valósítani. Aki látta a mérkőzéseket tudja, hogy uraltuk a többségét, rendszeresen kidolgoztuk a helyzeteket, amiket ki is hagytunk. Gól nélkül pedig esélytelen nyerni egyetlen futsal mérkőzést is. Azért dolgozunk, hogy ezen változtassunk. Reményeim szerint hamarosan feltámadunk!

Hányadik helyen zárhattok véleményed szerint?

Mivel ez a keret kétszer lett dobogós, így nyugodtan mondhatnám, hogy esélyes ez a csapat az éremre. A jelenlegi helyzet bár nem ezt mutatja, próbálunk rácáfolni a kétkedőkre. Ez a csapat sikerre hivatott, a felsőház elérése esetén pedig új bajnokság kezdődik. Azonban ne szaladjunk ennyire előre.

Halmos Máté mennyire elégedett a jelenlegi formájával?

Sajnos nekem sem ment úgy, ahogy szerettem volna, de mindent megteszek, hogy segítsem a csapatot.

Halmos (balra) örző tekintete mellett Vidák lő egy gólt a Göcsej elleni találkozón

Sokan már aktív játékosként tervezik mi lesz akkor, ha szögre akasztják a cipőt. Te is így vagy ezzel?

A szervezetem küld néha jeleket, így oda kell erre figyelnem. Nem szeretnék előreszaladni, de természetesen szeretnék az aktív pályafutásomat követően is a futsalon belül tevékenykedni. Mivel egész életemben sportoltam, így leginkább ehhez értek. Egyébként jelenleg az U20-as csapat edzőjeként is dolgozom, azonban egyszer szeretnék vezetőként is dolgozni. Persze ez egy hosszabb folyamat, hiszen szeretném hitelesen és jól csinálni.

Kivel találod meg leginkább a hangot csapaton belül?

Igazából mindenkivel, hiszen többekkel játszottam már együtt futsal játékosként a válogatottban, illetve Ausztriában is. Ha mindenképpen választanom kell egy személyt, akkor Horváth Petit mondanám, hiszen egykor ő volt a csapatkapitány-helyettesem, most pedig én látom el ezt a posztot mögötte.

Szabadidődben mivel szeretsz foglalatoskodni?

Sok időm nincs, hiszen játékosként tréningek és meccsek vannak, emellett a fiataloknak tartok edzéseket. Ráadásul az adminisztratív dolgokat is ellátom. Ha mégis jut egy kis időm, akkor rendszeresen pecázok.

 

közösség

további frisss

lap tetejére