Hajmási Milán bízik csapatában

PCS - fotó: Bodorkós Máté és Tóth Arnold • 2016. december 06., kedd •
A szombathelyi futsalos szerint extra teljesítmények nélkül nincs siker.
Hajmási Milán bízik csapatában

Hajmási Milán már a 2013/14-es bajnoki szezonban bemutatkozott a Haladásban és tudásának köszönhetően egészen a korosztályos válogatottságig vitte a most 21 esztendős játékos. Tagja volt a zöld-fehérek keretének akkor is, amikor két egymást követő évben bronzérmet szereztek a szombathelyiek. Azonban a tehetséges és fürge futsalos sem tudja pontosan, miért akadozik a Hali gépezete idén.

Elég rapszodikusan teljesít a csapat, véleményed szerint miért áll a csapat ennyire hátul a tabellán?

Erre nem tudok konkrét választ adni, hogy miért maradtak el a sikerek. Remek játékosokból áll a keretünk, ráadásul a nyáron egyetlen ember távozott, helyére pedig hasonló kvalitású futsalos érkezett. Az utóbbi hetekben mutatott formánkra alapozva talán kijelenthető, hogy javuló formában vagyunk, azonban sajnos legutóbb nem sikerült legyőznünk a Nyírgyulaj együttesét. Pont, mint a Göcsej elleni találkozóig: a játékkal nem volt gond, csak a gólok maradtak el.

Mivel csapatjátékról beszélünk, együtt győztök és buktok el. Ha egyénekről beszélünk, akkor neked miben kellene javulnod?

Sajnos, ahogy a csapatnak, úgy nekem sem ment igazán. Nem találtam a formám, nem jöttek azok az extrák sem, amelyek korábban. A gödröt viszont együtt tudjuk csak elhagyni, s bízom benne, hogy megindultunk felfelé.

Véleményed szerint hányadik helyen végezhet a Hali?

Nagyon nehéz dolgunk van és ettől csak fokozódik a nyomás. Örülnék, ha visszatalálnánk arra az útra, amelyen két szezonon keresztül jártunk. Elvégre nem felejtettünk el focizni. Ez a keret sokra hivatott, így a 4-5. helyre oda kellene érnünk.

A közönség mennyire támogat benneteket ebben a nehéz időszakban?

Mindenben mellettünk állnak és ez sokat jelent nekünk. A környékbeli találkozókra is rendszerint elkísérnek bennünket. Rengetegen voltak például a győri, vagy épp a veszprémi mérkőzéseken.

Ez a csapat hol helyezkedik el erősségét tekintve a magyar mezőnyben?

Véleményem szerint a Győr kiemelkedik és nemzetközi szinten jegyezhetjük őket, hiszen több válogatott játékosuk és légiósuk is van. A Berettyóújfalu is nagyon erős csapat, utánuk holtversenyben a Veszprém, a Dunaújváros együttese mellett ott vagyunk mi is.

21 évesen még rengeteg párharcot vívhatsz zöld-fehér mezben. Szeretsz Szombathelyen játszani?

Természetesen, hiszen itt nőttem fel. Az Illés Akadémián nevelkedtem, majd kerültem kapcsolatba a futsallal. Mindenképpen szeretnék még sok győzelmet megélni Haladás játékosként és mindent elkövetek a magam részéről, hogy visszataláljunk arra az ösvényre, amelyről letértünk.

közösség

további frisss

lap tetejére