Ha víz alá kerülsz, egy másodpercen múlhat az életed

Frisss/ThisBuzz - fotó: Thisbuzz • 2017. április 21., péntek •
Érdekes és tanulságos videót állítottak össze, amivel akár négy ember életét is megmenthetjük.
Ha víz alá kerülsz, egy másodpercen múlhat az életed

Évente több százan halnak meg, mert a kocsijuk egy ütközést követően víz alá kerül. Az erről szóló adatokat a kanadai Gordon Giesbrecht Kutatóintézet gyűjtötte össze. Az is kiderül a felmérésből, hogy a legtöbben a lehető legrosszabb döntéseket hozzák akkor, amikor a cselekvésnek jönne el az ideje.

Erről készített egy videót az amerikai ABC News stábja, akik az egyik leghíresebb szakértőt, Gordon Giesbrechtet kérték fel, hogy magyarázza el, mi a teendő ilyen esetekben. A búvár elárulta, hogy a legtöbb ember sajnos leblokkol és megdermed a félelemtől, de azok is kevés eséllyel indulnak, akik az amerikai segélyhívót, a 911-et hívják. Ilyenkor ugyanis a legfontosabb a gyorsaság, mert a legtöbb autó egyetlen perc alatt elsüllyed.

A kritikus 30-60 másodperc közti szakasz már nagyon soknak számít - állítja a szakértő, aki hosszú éveken keresztül szolgált életmentőként Floridában. Épp ezért a legfontosabb, hogy segítség nélkül is képesek legyünk megoldani a legnehezebb feladatot is.

A vízbeérkezést követően egyből menekülni kell az ablakon keresztül. A felvételből az is kiderül, hogy mi a teendő akkor, ha gyerekekkel vagyunk vagy nem tudjuk letekerni az ablakot. Két dolgot nem árt megjegyezni: ne essünk pánikba és cselekedjünk, mert minden másodperc drága.

via thisbuzz

közösség

további frisss

lap tetejére