Ha nem akarsz idegeskedni, lépj fel a Facebookra és kapcsold ki ezt a funkciót

Frisss/HVG - fotó: imore • 2017. február 15., szerda •
Korábban az üzenőfal frissítésénél beállított funkciót építették be a chatre is.
Ha nem akarsz idegeskedni, lépj fel a Facebookra és kapcsold ki ezt a funkciót

Néhány hónapos tesztidőszakot követően élesítették a videók automatikus lejátszását, mindezt teljes hangerő kíséretében. Két éve ezt az újítást már az üzenőfalon is tapasztalhatták a felhasználók, amitől a legtöbben nagyon kiakadtak. Ugyanis a HD minőségű videók előszeretettel szívták le a korlátozott mobilnettel rendelkezők keretét. Miután sokan kikapcsolták ezt a funkciót, várható volt, hogy a fejlesztésért felelős csapatot új feladattal bízzák meg.

Mivel nem aratott osztatlan sikert az automatikus videólejátszó a Facebook felhasználói körében, így új tervet eszeltek ki Zuckerbergék. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a mobilos Facebook alkalmazásokban azonnal elindulnak a kisfilmet, ráadásul teljes hangerővel. 

Ez az újítás borítékolhatóan nem fog tetszeni a magyar közönségnek sem. Annyi vigaszul szolgálhat, hogy a némára állított készüléknél a videókat is hang nélkül játsza le. Mondjuk ez nem megoldás, hiszen a mobilnetet nagyon gyorsan leszívja még így is. A hang egyébként önmagában is kikapcsolható, ha a készülékünk applikációjában a Beállítások/Fiókbeállításoknál átállítjuk a hangokra vonatkozó részt. Természetesen ugyanígy kikapcsolható az idegesítő automatikus videólejátszó funkció is. (Menü/Beállítások/Alkalmazás beállításai/Videók automatikus)

közösség

további frisss

lap tetejére