Ha karnevál, akkor eső. Ja, nem! Most megússzuk a kötelező programot

frisss.hu • 2016. augusztus 22., hétfő •
Úgy néz ki, idén a tökéletes időjárás is segíti az ókori Savaria ünneplését.
Ha karnevál, akkor eső. Ja, nem! Most megússzuk a kötelező programot

Nem csak a szervezők, önkéntesek, politikusok, de még az időjárás is mindent megtesz az idén, hogy a Savaria Történelmi Karnevál idején mindenki önfeledten szórakozhasson. Mint Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelőjétől megtudtuk, szakítva az elmúlt évek hagyományával augusztus utolsó hétvégéjén a napsütésé lesz a főszerep.

A vasárnap éjjel átvonuló hidegfront felhőzete már hétfő délután feloszlik, még a nap is nagy valószínűséggel előbújik a hét első napján. Igaz, kedd hajnalban a hőmérséklet akár 8-10 fokra is lehűlhet, de utána egyértelműen a melegedés útjára lép. Az anticiklonáris hatás eredményeképpen a hét második felében a szél is megszűnik, enyhe légmozgás lesz csak tapasztalható. A nappali csúcshőmérsékletek a 30 fokot is elérhetik. Erre egyébként vasárnap van a legnagyobb esély, ugyanis az utána érkező, következő hidegfront előtt ez a normális forgatókönyv.

És még egy jó hír, a frontérzékenyeknek sem kell tartani a Borok utcája okozta esetleges fejfájáson kívül más kiváltó októl, mivel stabilak lesznek a légköri viszonyaink, semmilyen fronthatás nem várható a karneváli napokban. Az idő meleg lesz, ezért az erre érzékenyek kicsit bágyadtnak érezhetik magukat, de komoly problémával semmiképp nem kell számolni. Ave Savaria, ave Szombathely!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére