Ha karnevál, akkor eső. Ja, nem! Most megússzuk a kötelező programot

frisss.hu • 2016. augusztus 22., hétfő •
Úgy néz ki, idén a tökéletes időjárás is segíti az ókori Savaria ünneplését.
Ha karnevál, akkor eső. Ja, nem! Most megússzuk a kötelező programot

Nem csak a szervezők, önkéntesek, politikusok, de még az időjárás is mindent megtesz az idén, hogy a Savaria Történelmi Karnevál idején mindenki önfeledten szórakozhasson. Mint Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelőjétől megtudtuk, szakítva az elmúlt évek hagyományával augusztus utolsó hétvégéjén a napsütésé lesz a főszerep.

A vasárnap éjjel átvonuló hidegfront felhőzete már hétfő délután feloszlik, még a nap is nagy valószínűséggel előbújik a hét első napján. Igaz, kedd hajnalban a hőmérséklet akár 8-10 fokra is lehűlhet, de utána egyértelműen a melegedés útjára lép. Az anticiklonáris hatás eredményeképpen a hét második felében a szél is megszűnik, enyhe légmozgás lesz csak tapasztalható. A nappali csúcshőmérsékletek a 30 fokot is elérhetik. Erre egyébként vasárnap van a legnagyobb esély, ugyanis az utána érkező, következő hidegfront előtt ez a normális forgatókönyv.

És még egy jó hír, a frontérzékenyeknek sem kell tartani a Borok utcája okozta esetleges fejfájáson kívül más kiváltó októl, mivel stabilak lesznek a légköri viszonyaink, semmilyen fronthatás nem várható a karneváli napokban. Az idő meleg lesz, ezért az erre érzékenyek kicsit bágyadtnak érezhetik magukat, de komoly problémával semmiképp nem kell számolni. Ave Savaria, ave Szombathely!

közösség

további frisss

lap tetejére