Ha, február akkor ismét Térségi Böllérverseny

bb • 2015. február 17., kedd •
Idén immár második alkalommal rendezik meg a lukácsházi Térségi Böllérversenyt a pincés, kemencés programsorozat egyik legkedveltebb programját. A szervezők elsődleges célja a hagyományőrzés és a hagyományok újraélesztése.
Ha, február akkor ismét Térségi Böllérverseny

A pincés, kemencés rendezvénysorozat 2014-ben vette kezdetét, a lukácsházi Borbarát Hölgyek valamint az önkormányzat kezdeményezésére. A tavalyi évben négy alkalommal, négy évszakhoz kötődően került sor egy-egy kemencés nap megtartására.

Ilyen volt az előző év februárjában első alkalommal megrendezett böllérverseny is, amit a szervezők hagyományteremtő szándékkal indítottak útnak.

A tavalyi évben tíz csapat nevezett a versenyre, idén 14-re bővült a jelentkezők száma, az új versenyzők között szerepel Bük, Csepreg és Perenye csapata is. A verseny egy időben, két helyszínen zajlik majd. A rendezvény legfontosabb célja a hagyományteremtés, a hagyományok őrzése. A helyszínre látogatókat egy hamisítatlan falusi disznóvágás és egész napon át tartó gasztronómia kirándulás várja február 21-én a Csömötei szőlőhegyen és a Biotájházban.

A finomabbnál finomabb ételek mellet, különböző programokon is részt vehetnek az érdeklődők többek között: Kothencz Lajos és Márió a harmónikás műsora, valamint a Barabontó együttes koncertje. Az egész napos programsorozat egy fergeteges Böllérbállal zárul.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére