Ha fázol vegyél el egyet, ha segítenél szeretnél hozz egy kabátot!

PCS, DA - fotó: Facebook • 2017. január 08., vasárnap •
Egy rendkívül szívmelengető kezdeményezés indult útjára az ország több megyeszékhelyén és a fővárosban is.

Úgy fest, hogy a tél alaposan belehúzott és a kezdeti enyhébb időszakot követően hózáporral, faggyal és viharos erejű széllel kezdte a 2017-es esztendőt. Ilyenkor pedig a szociálisan érzékeny emberek igyekeznek törődni környezetükben élőkkel.

Ennek zászlóshajója az Egyesült Államokból indult összefogás volt, amelynek lényege az volt, hogy a megunt sálakat fák törzsére kötötték és hagyták ott a hajléktalanok számára. Szombathelyen is találkoztunk ezzel a jelenséggel és előfordult, hogy valaki új sálat hagyott hátra. 

Budapesten a Vígszínház tövében is várják a kabátokat...

 

Egy rendkívül szívbe markoló civil kezdeményezésnek köszönhetően még mindig tart a szeretet ünnepe. Ennek eredményeképp - némiképp tovább gondolva - több megyeszékhely és a főváros is csatlakozott az új magyar összefogáshoz.

A civil kezdeményezés lényege, hogy az adott város forgalmas helyén télikabátokat adhatunk a rászorulók számára. Persze hasonlóan a "sálas-akcióhoz" itt sem találkozik a két oldal, hiszen egy tábla hirdeti a ruhadarabok jelenlétét a tereken.

Zalaegerszegen a TIT székház átjárójában ügyelnek arra is, hogy a csapadék ne tegyen kárt a ruhaneműkben. 

 

Ráadásul az internetnek köszönhetően a legismertebb közösségi oldalon is hirdetik már az összefogás fontosságát. A lényegét pedig már korábban megfogalmazta egy adományozó: "...mert nem kell, hogy a karácsonnyal véget érjen minden!" 

"Egy hihetetlenül jó civil kezdeményezés mellé álltunk egy kis összefogással. Kérlek osszátok meg, hogy a segíteni vágyók és a rászoruló eljusson a hír: Ha fázol vegyél el egyet, ha segítenél szeretnél hozz egy kabátot!"

közösség

további frisss

lap tetejére