Ha azt hitted, a társasjáték már halott dolog, akkor itt a Rumcsempész

Frisss.hu/geekandsundry.com - Fotó: Gilicze Gergő • 2017. január 28., szombat •
A magyar grafikus ötletére rákattant a világ.
Ha azt hitted, a társasjáték már halott dolog, akkor itt a Rumcsempész

A mai világban már elég analógnak számít egy hagyományos társasjáték, de amit Gilicze Gergő kitalált, az meghozza a kedvet, hogy újra fejest ugorjunk gyerekkorunkba. A Nyugat-magyarországi Egyetem mesterképzéséhez készült ez a projekt, aminek minden részét Gergő találta ki és alkotta meg, még a csomagolást is.

A játék alapötlete elég egyszerűnek tűnik, rumot kell csempészni az amerikai kontinensen, a végeredmény pedig a Rumcsempész. A játékmenet viszont már sokkal érdekesebb. A csempészeknek meg kell próbálniuk eljuttatni a rumot a királyi kikötőkbe, de közben ki kell kerülniük a tengeri veszélyeket, a másik oldal meg a flotta, akik nyilván próbálják elfogni a kalózokat. Eközben a vízben zátonyok, szellemhajók, szörnyek és részegség várja a gyanútlan hajósokat.

A játéktérnek szánt térkép vászonból készült, hogy minél jobban emlékeztessen egy igazi kalóztérképre. A vonalak sem egyenesek, hanem hullámokat, tengeri áramlatokat idézően görbék és minden növény vagy állat, ami helyet kapott (a szörnyeken kívül persze) valóban megtalálható az amerikai kontinensen.

Az igazi gond a fa elemek legyártásával volt, mert csak a hordókból 50 darab kellett, plusz még ott voltak a hajók is, de némi családi összefogással mindent sikerült időben befejezni. A Rumcsempész kellően hangulatos ahhoz, hogy felnőtt fejjel is csak ilyet akarjunk játszani.

közösség

további frisss

lap tetejére