Gyurátz Réka és Halász Bence is hozta a ,,kötelezőt”

Szita Róbert - Fotó: atletika.hu és Bodorkós Máté • 2017. szeptember 04., hétfő •
A 4. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjét nyerték meg a Dobó SE fiatal kalapácsvetői.
Gyurátz Réka és Halász Bence is hozta a ,,kötelezőt”

Réka a szombati versenyen egész jó sorozatot produkált. Elsőként ugyanis 67.93    méterre repítette a szert, majd egy érvénytelen dobás következett, aztán 67.98 méter, majd megint érvénytelen dobás következett, ötödikre 64.18, majd az utolsó sorozatban jött a legnagyobb dobás, az aranyérmet érő 68.72 méter. A verseny után válaszolt megkeresésünkre a 21 éves atléta. 

Elégedett vagyok, de azért akadt még hiba, amit a Csapat-bajnokságon még ki kellene javítani mindenképp. Persze ez sokkal jobb eredmény, mint az elmúlt két versenyemen, de szerintem dobhattam volna még nagyobbat is, mert jó állapotban érzem magam – értékelt a győztes. 

A 2. helyen Gergelics Cintia (63.21 m), míg a 3. helyen Németh Zsanett (57.06 m) végzett, mindketten a Dobó SE sportolói. 

Az idén U23-as Európa-bajnokságot és felnőtt magyar bajnokságot is nyert Halász Bence az 1. sorozatban érvénytelennel kezdett, majd jött a 72.90 méteres – később kiderült, győztes dobás, - aztán újra egy érvénytelen, majd 70.94, 71.45 és végül 72.01 méter. A vasárnap délutáni döntő után nyilatkozott honlapunknak a junior világ- és Európa-bajnok.  

Csalódott vagyok, annak ellenére, hogy szezon vége van, sok versenyen vagyok túl, még akartam most egy jót dobni. Sajnos minden a jó eredmény ellen szólt, nem akarok panaszkodni sokat, de érdemes megjegyezni, hogy korábbra hozták a versenyt, szinte már a callroom előtt. Hideg volt és esett az eső, éjszaka nem tudtam aludni, a vállam be volt csípődve és nagyon fájt.

Szerencsére mozgatni jól tudtam a versenyre. Mérges vagyok magamra, hogy verseny közben sem állt össze a technika, de tudom, hogy melegítés nélkül ez szinte lehetetlen feladat. Az egyetlen, ami vígasztal, hogy a versenyt sikerült megnyerni és ez volt ez egyik, amiért jöttem. Még egy verseny van az évadban, arra megpróbálom összeszedni magam és jövő hétvégén egy méltó dobással elbúcsúzni a szezontól – mondta el nekünk a 20 éves bajnok. 

A 2. helyen az ugyancsak Dobó SE színeiben versenyző, Hudi Ákos (71.91 m) végzett. 
A kalapácsvetők a jövő hétvégi székesfehérvári Csapat-bajnokságon zárják a szezont. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére