Gyöngyhajú lány balladája, Symphony-Rock és egy csodazongora is érkezik a szombathelyi Iseum színpadára

Szerző: frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. július 02., vasárnap •
Újra benépesül az Isis-szentély. Nem is akárhogy!
Gyöngyhajú lány balladája, Symphony-Rock és egy csodazongora is érkezik a szombathelyi Iseum színpadára

Az Iseumi Játékokat idén július 21-e és augusztus 2-a között rendezik meg Szombathelyen. A különleges helyszínhez ezúttal négy teljesen különböző jellegű előadás társul. Erről tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót az Iseumban.

„Az Iseumi Játékok Szombathely számára kincset jelent, hiszen ez egy olyan programsorozat, aminek jelentős múltja van. Már 1964-ben tartottak hasonló programokat az Isis-szentélyben, ezek azonban egy időre megszakadtak. Külön öröm volt, hogy 2011-ben újra elindíthattuk az eseményt, amit azóta is megrendezünk nyaranta” – mondta Puskás Tivadar polgármester.

A nyitó előadás Mozart: Szökés a szerájból című operája lesz, melyet Hábetler András rendezett kifejezetten az Iseumhoz. A darabban a Magyar Állami Operaház művészei is szerepelnek – itt lesz László Boldizsár, Ódor Botond, Rácz István, Nánási Helga, Lőrincz Judit - illetve a Savaria Szimfonikus Zenekart Kocsár Balázs, az Operaház főzeneigazgatója vezényli majd.

„Olyan előadást ígérünk, hogy még azok is rájönnek, hogy szeretik az operát, akik eddig nem tudták magukról. Ehhez persze kell Mozart és az ő zsenije, valamint a Szökés a szerájból című opera.  A darab szövegét úgy alakítottam át, hogy az  a mai ember számára is érdekes legyen. Annyit még elárulhatok, a darab arról szól, hogyan jön létre egy operaelőadás” – mondta el a rendező.

A második előadás Gyöngyhajú lány balladája című egész estés koreográfia lesz, az ExperiDance Production előadásában.

„Ez tulajdonképpen egy Omega slágerekből készült koreográfia, ami a 2016-os év legjobb zenés előadása díjat nyerte a magyar szakzsűritől. Ebben többek között olyan dalok csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa vagy a Ha én szél lehetnék” – tudtuk meg Kiss Barnától, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatójától.

A harmadik estén egy különleges hangverseny, a Rock-Symphony részesei lehetnek az érdeklődők. A legismertebb rock-slágerek ezúttal szimfonikus köntösben hangzanak el az Iseum színpadán. A Savaria Szimfonikus Zenekar művészei egy öt tagú rockzenekarral kiegészülve adják elő műsorukat, amelyben többek között a Deep Purple, Guns N’Roses, Bon Jovi, Led Zeppelin, Queen és Michael Jackson dalok is szerepelnek.  Az est karmestere Hermine Pack, énekes szólistái Helmut Tomsitz és a Szombathelyen már több alakommal sikeresen fellépő Nika.

A fesztivál záróhangversenye augusztus 2-án Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész szólóestje lesz. A művész ezúttal Chopin és Liszt műveiből állította össze műsorát. A koncerten első ízben hallhatjuk Szombathelyen a Bogányi-zongorát. Egyedi hangzásvilágban lehet részünk, ugyanis a különleges hangszer a művész saját fejlesztésében készült el, a kor által használt legmagasabb minőségű anyagok felhasználásával.

További részletekért katt ide vagy ide!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére