Gyerekek! Mi tudjuk a Mikulás címét!

frisss.hu • 2015. december 03., csütörtök •
A következő napokban is folytatódik az adventi programsorozat a Fő téren, soroljuk, hogy mi várja majd a közönséget. Emellett pedig eláruljuk a finn Mikulás lakcímét, ahova írhatnak neki a kicsik.
Gyerekek! Mi tudjuk a Mikulás címét!

Pénteken a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes betlehemi játékát láthatják az érdeklődők 16 órától, majd Tabáni István ad élő koncertet a nagyérdeműnek.

Szombaton igazi csemegeként horvát nemzetiségi ételeket (sudljice, csevabcsica, babos gánica) kóstolhat az, aki kilátogat a Fő térre. Emellett hangulatos horvát énekek csendülnek majd fel. Délután Czirók Tamás bábjátékával és a gyertyagyújtási ceremóniával folytatódik a program.

Vasárnap sem fognak csalódni a szombathelyiek, ugyanis Mikulás szépségversenyt rendeznek 10 órától. Az eseményre várják a jelentkező Télapókat. A legszebb, legjobb Mikulás lovaskocsin üdvözölheti majd a gyerekeket. A zsűri a Magyar-Finn Baráti Kör Körmend. A kicsiknek színező, kifestő foglalkozást tartanak, mikulás filmeket vetítenek, és finn zenéket hallgathatnak. Ezen kívül finn kenyérrel kínálják majd a közönséget, kockákra vágva, díszítve, különféle lekvárral, mézzel és vajjal. Lesznek finn apró sütemények, és meg lehet kóstolni a népszerű finn karácsonyi italt, a „Glögit” is, felnőtteknek borral készítve.

A Mikulás postaládáját is elhozzák nekünk, hogy a gyerekek rajzokat, kis terjedelmű ajándékokat küldhessenek a ládába téve, mely a színpad közelében található. Az a gyermek, aki közvetlenül szeretne levelet írni a finn Mikulásnak, a faháznál megtalálja a címet.

Most figyeljen, dobpergés... Joulupukki hivatalos címe a következő:

Joulupukin Pääposti

Joulupukin Pajakylä

96930 NAPAPIIRI

Suomi Finland

 

Még nincs vége, mert videó- és diavetítés is lesz az igazi Mikulás finnországi életéről. Színes programmal is készül a Magyar-Finn Baráti Kör Körmend, 15 és 16 óra között a táncosok lépnek fel.

Jó szórakozást kívánunk!

közösség

további frisss

lap tetejére