Gyere a Soproni Közgázra! Életre szóló élményekkel gazdagodsz

[x] fotó: Soproni Közgáz • 2017. január 23., hétfő •
Január 24-én kedden 10 órától Te is belekóstolhatsz a „soproniközgázos” életérzésbe. A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar ugyanis szélesre tárja kapuját minden leendő hallgatója előtt.
Gyere a Soproni Közgázra! Életre szóló élményekkel gazdagodsz

Dr. Wilfing János – dékáni hivatal vezetője – kérdésünkre elmondta, hogy a nyílt napon minden meghirdetett szak bemutatásra kerül, bőséges információval látják el az ide látogatókat a képzési rendszerrel, ösztöndíj lehetőségekkel és ingyenes nyelvoktatással kapcsolatosan, valamint bepillantást engednek a kollégiumok életébe és igény esetén Sopron belvárosába is elkalauzolják az érdeklődőket.

Szeretnék, ha a Soproni Közgázra jelentkezők – a rendelkezésre álló – összes hasznos információ birtokában jelölnék meg választott szakjukat a Soproni Egyetemen február 15-ig, a felsőoktatási intézménybe való jelentkezés határidejéig. Ennek érdekében létrehozták a www.sopronikozgaz.hu oldalat, valamint a Facebookon a Soproni Közgáz Felvételi 2017 oldalat is, hogy minél bővebb információval lássák el a diákokat és az érdeklődő fiatalságot.

A 2017-es tanévben az alábbi felsőoktatási szakképzések és alapszakok indulnak a Közgazdaságtudományi Karon:

Gazdálkodás és menedzsment
Gazdálkodás és menedzsment – német nyelven
Kereskedelem és marketing
Nemzetközi gazdálkodás
Pénzügy és számvitel
Turizmus–vendéglátás

„A Soproni Közgáz nem pusztán szakembereket képez."

Az oktatók – akárcsak a dékáni hivatal és a tanulmányi osztály dolgozói - törekednek a hallgatók maximális kiszolgálására, emberközpontú oktatás kialakítására, valamint arra, hogy legyen személyes szakmai és emberi kapcsolat  is oktató és diák között. Dr Fábián Attila, a kar dékánja szerint fontos, hogy a hallgatók az egyetemi évek alatt otthon érezzék magukat az intézményben, hiszen a fesztelen légkör inspirálóan hat a diákok tanulmányi eredményeire is.

A kar képzése erős, gyakorlatközpontú. Fontos célja a képzésnek, hogy a hallgatók már a tanulmányi időszak évei alatt is bepillantást nyerhessenek a vállakozások életébe, tevékenységébe, hogy aztán az iskolapadot elhagyva, szakmai tapasztalattal a zsebükben léphessenek be egy vállalat kapuján. Az egyetemen éppen ezért duális képzés is indul, melyről részletesebben a kar honlapján olvashatnak.

A felsőfokú diploma megszerzése sajnos a szülők pénztárcáját sem kíméli. Mi éppen ezért próbáljuk a képzés költségeit lehetőség szerint alacsony szinten tartani, hogy azok is továbbtanulhassanak, akik kevésbé jó anyagi helyzetben vannak” – említette Dr. Fábián Attila dékán. Egyedülálló ösztöndíjrendszert dolgoztunk ki, melyről bővebb információt itt találhatnak az érdeklődők.

Az ösztöndíjprogram része annak a komplex támogatási rendszernek, melyet az egyetem dolgozott ki annak érdekében, hogy minél több diák számára elérhető legyen a minőségi felsőoktatási képzés. Az ösztöndíjprogram mellett ugyanis az egyetem biztosítja hallgatóinak az ingyenes nyelvtanulás lehetőségét, valamint minden, ezt kérvényező elsős diák számára színvonalasan felszerelt, minden igényt kilégítő kollégiumi férőhelyeket is biztosít.

Dr Fábián Attila dékán kérdésünkre azt is elmondta, hogy a munkaerő utánpótlás nagyon fontos küldetése a Soproni Egyetemnek, ezért mind a vállalatok, intézmények , mind pedig a külföldi partnerek készek támogatni az ide járó hallgatókat, valamint a soproni gazdasági felsőoktatási képzést.

„22 éve a Nyugat-Dunántúl gazdasági életének támogatásán dolgozunk. Több, mint 7000 közgazdász diploma átadásával segítettük az ország és régiónk gazdaságának fejlődését.” – emelte ki Dr Fábián Attila, a kar dékánja. „Szeretnénk, ha képzéseinkkel értéket teremthetnénk a vállalatok, cégek, valamint a gazdasági élet egyéb szereplői számára. Vas megye fejlődése és gazdagodása közös érdek, Szombathelyt a kar továbbra is otthonának tekinti.”

A Soproni Közgáz híres továbbá a pezsgő egyetemi életéről, valamint számtalan kulturális és sport rendezvényeiről szerte a városban. A hűség, a szabadság és a legszerethetőbb hazai fesztivál városa határtalan lehetőséggel vár mindenkit!

Amennyiben bővebb információt szeretne a képzésről, az intézményről, vagy a jelentkezés feltételeiről, látogassa meg a www.sopronikozgaz.hu információs weboldalt.

közösség

további frisss

lap tetejére