Tűzoltógyakorlat lesz Szakonyfaluban

SzR • 2014. október 15., szerda •
A katasztrófák nem ismernek határokat, ezért is fontos a szomszédos országok tűzoltó erőivel közös gyakorlatok szervezése. A „Szlovénia - Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program” keretében október 18-án egy közel 170 főt megmozgató, erdőtűz megfékezése köré épített gyakorlat végrehajtására kerül sor Szakonyfaluban, ezt tudta meg honlapunk Balogh Nikoletta megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.
Tűzoltógyakorlat lesz Szakonyfaluban

Az együttműködési gyakorlaton részt vesznek a megye hivatásos és önkéntes tűzoltói, az Őrség, illetve az Írottkő Mentőcsoport egységei, továbbá a társ- és együttműködő szervek, úgy mint a mentőszolgálat, a rendőrség, a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a LE-KO Kft., valamint az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. A nemzetközi gyakorlat keretében a Szlovéniából érkező muraszombati tűzoltóság, illetve az osztrák mogersdorfi tűzoltóság is közreműködik majd a feltételezett erdőtűz megfékezésében, és a közúti balesetek felszámolásában.

A feltételezés szerint erdőtüzet észlelnek Szakonyfalu határában, veszélybe kerül az erdő közepén található erdészház, valamint az éppen ott táborozó diákcsoport biztonsága is. A tanulók kimenekítése közben azonban balesetet szenved az őket biztonságos helyre szállító autóbusz, sokan megsérülnek. Majd egy újabb közúti balesethez is riasztják a tűzoltó erőket, ahol egy veszélyes anyagot szállító mezőgazdasági vontató és egy személyautó ütközik a közelben, a szállított anyag pedig a közeli patakba szivárog. A tűzoltókra a tűz eloltásának, valamint a káresemények felszámolásának feladata vár.

közösség

további frisss

lap tetejére