Guinness sörös, porcukrozós Bloomsday Szombathelyen

frisss.hu fotó: Bodorkós Máté, Tóth Arnold • 2017. június 16., péntek •
Már 23 éve eleveníti fel a város az ír hagyományokat és tiszteleg James Joyce előtt.
Guinness sörös, porcukrozós Bloomsday Szombathelyen

A péntek délutáni megnyitón beszédet mondott Pat Kelly Írország nagykövete és Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, akik megemlékeztek James Joyce világsikerű művéről, az Ulyssesről és annak szombathelyi kötődéséről. Szombathely országgyűlési képviselője kiemelte, fontosak az ír-magyar kötelékek, jelentősek Szombathely Bloomsday- hagyományai, amiket már 23 éve elevenít fel a város minden év június 16-án. 

Aztán a The Crazy Rogues  ír kocsmazene nyomott minikoncertet a szökőkút másik felében, mellette pedig elkezdődött a hamisíthatatlan Guinness sör csapolása. A csapolásba besegített Hende Csaba, Pat Kelly és Takátsé Tenki Mária is.

Persze a porcukrozás sem maradhatott el, a Leopold Bloom felirat egészen a Történelmi Témaparkig kísérte a sörözni vágyókat a II. Savaria Sörfesztiválra, ahol az ír sátorban megkóstolhatók a finomságok.

A Bloomsdayt számos kísérőrendezvény is színesíti, az ELTE SEK Művészeti Intézetének kiállítása megtekinthető a Fő téren, a Joyce-i századelős milliőben készített fotószínházi alkotásokat készíthetünk korhű ruhákban, de a fúvószenekar is eljátszotta előbb az ír, majd a magyar himnuszt. A Bloomsday este a Sörfesztiválon folytatódik. 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére