Guinness-rekord kísérletet tartottak a Bercsényiben

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 05., csütörtök •
174 fő tanult a helyes kézmosásról az iskolában.
Guinness-rekord kísérletet tartottak a Bercsényiben

A több helyszínen egyszerre tartott helyes kézmosás oktatás világrekordját Glasgow-ban állították fel több mint 3 ezer diák részvételével. A magyar iskolások esetében 190 iskola 14 ezer diákja jelentkezett a csütörtök délelőtti rendezvényre. 

Az Országos Tisztiorvosi Hivatal két éve indította el a nemzetközi e-Bug program magyarországi projektjét, amelynek célja a felnövekvő generációknak megtanítani a megfelelő személyi higiénés szokásokat, a helyes antibiotikum használat szabályait és az oltásokkal kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

Rengeteg helyszínen, ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban kezdődő tanóra keretében mutatták be a képzett instruktorok a kézmosás fontosságát, annak helyes technikáját. Vas megyében 5 iskola, összesen 6 helyszínnel, 513 fővel vett részt a rekordkísérletben, ezek a Bercsényi Miklós (174 fő), a Neumann János (142 fő), a Gércei Iskola (89 fő), a vasvári Kardos László (31 fő), valamint a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola (50 fő) és AMI.

A résztvevő diákok játékos formában sajátították el, hogyan és mikor fontos kezet mosnunk, ha meg akarjuk előzni a kéz útján terjedő fertőzéseket. Egy „tüsszentőpályán” pedig meg is nézhették a kórokozók terjedésének módját. A tanórák a Guinness-rekord bizonyításának részei is.

Az angol fejlesztésű e-Bug egy tudományos alapokon nyugvó, interaktív, on-line oktatási eszköz, amely játékos tanulással segít 6 éves kortól egészen a fiatal felnőttekig. Vírusokról és baktériumokról szóló előadásokkal a fiatalok figyelmét lekötni nagy kihívás. Az e-Bug egy olyan interaktív felület, amely játékos formában és érdekesen mutatja be a mikrobák világát, és amellyel a gyerekek játszhatnak is, tesztelhetik a tudásukat, és eközben új ismeretekre tehetnek szert.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére