Gépészek a karneválon

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. augusztus 27., szombat •
Az ELTE integrálja és megerősíti a helyi felsőoktatást – tudtuk meg a Savaria Karneválon felépített, a szombathelyi gépészmérnöki képzést támogató, GÉP-ÉSZ standon tartott sajtótájékoztatóján.
Gépészek a karneválon

A Savaria Történelmi Karnevál péntek esti jelmezes felvonulása után nagy sürgés-forgásnak lehettünk szemtanúi a Nyugat Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ jóvoltából, az Iseum Savariense előtti téren, a GÉP-ÉSZ standon, ahol előbb Hende Csaba országgyűlési képviselő, majd Puskás Tivadar polgármester mondott köszöntőt. 


Rendkívüli sebességgel, szinte előzmények nélkül teremtettük meg közösen, Szombathelyen a gépészmérnökképzést, mely ma már nagyon sikeres. Ez a történet katalizátora volt annak fejezetnek, mely az aranyoldalakra kerül majd a város történetében. Megtaláltuk ugyanis az utat, így a lejtőre került szombathelyi felsőoktatás új korszakába léphet, hiszen a legszínvonalasabb magyar egyetem, az ELTE integrálja és erősíti meg a szombathelyi felsőoktatást, benne a műszaki mérnökképzést is – hangsúlyozta Hende Csaba. 

A térség országgyűlési képviselője azt is hozzátette, hogy az ELTE-n szerezhető diploma érdekében egyre többen négysávos úton közlekednek majd a tiszta levegőjű Szombathely irányába. Az ELTE diploma piacképes és stabil jövőt biztosít és a hallgatói létszám is jelentős növekedésnek indul majd.   

Puskás Tivadar, a város polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy Szombathelyen aktuális igényként merült fel a műszaki oktatás, mint képzési forma. A város első embere mindenkinek megköszönte, aki kitaposta az utat és annak is, aki megvalósította azt. 
Nemcsak gépészmérnök-képzés, de villamos-mérnökképzés is lesz hamarosan Szombathelyen – fogalmazott Puskás Tivadar.  

Ezt követően Németh István, a NYME-SEK megbízott rektorhelyettese, a szombathelyi kampusz nevében aláhúzta, hogy a műszaki képzés mellett a pedagógusképzés, a sporttudomány és az egészséges életmódra nevelés is kiemelt képzési irány a szombathelyi felsőoktatás területén. 
Nem kevés a feladat, de megvan a csapatunk, építkezünk, jövőre már eredményekről is beszámolhatunk – tette hozzá a rektorhelyettes.   

Az eseményen Molnár Miklós alpolgármester és Tancsics Róbert, a NYPJMK STT elnöke, a Delphi Hungary ügyvezető igazgatója is megjelent. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére