Fotókkal segítenék a Dr. Bohócokat

Szerző: JZS - Fotó: Kovács Viktória • 2017. július 31., hétfő •
Kovács Viktória fiatal édesanyaként annyira hálás volt a nehéz időkben kapott segítségért, hogy elhatározta, viszonozni fogja a gesztust.
Fotókkal segítenék a Dr. Bohócokat

Egy fotópályázat indult, melyhez Szabó Bence Paszkál készített egy promóciós videót, Tomena Ákos pedig egy weboldalt. A drmosolyalbum.hu oldalra várunk augusztus 31-ig olyan fotókat, melyek fókuszában egy gyermek sziluettje áll. Fontos, hogy a gyermek személyiségi jogait védve, csupán, mint egy sokatmondó alak szerepeljen a képen. Nagyon beszédes lehet egy-egy pillanat, melyet a fotók alkotói megragadtak, nekünk pont erre van szükségünk. Egyedi, művészi jellegű felvételekre, melyek a gyermekeken keresztül közvetítenek értéket. A lelkük látszik a fotókon, hiszen a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat is a lelkeket gyógyítja. Vass Szilárdra és csapatára különösen nagy szükség van a kórházi körülmények között. 

A beérkezett fotókat Mosoly@lbum logóval vízjelezzük és kiállítjuk a Simple Day’s kávézóban, Szombathelyen szeptember utolsó hetében. 

Kit és hogyan támogattok ezzel?

Ennek a viszonylag összetett projektnek a legfontosabb része az árverés, hiszen a célunk az, hogy a Dr. Bohóc Mosolyszolgálatot minél nagyobb összeggel támogathassuk. A szolgálat a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány támogatásával működik, de tényleges bevétellel nem rendelkeznek, támogatókra lenne szükségük ahhoz, hogy minél tevékenyebben tudjanak részt venni a kórház mindennapjaiban. 

Miért pont őket szeretnétek segíteni?

A saját bőrömön tapasztalhattam meg, milyen nagy szükség van arra, hogy a szülő és a gyermek számára is nehezen elfogadható helyzetet feloldják, jobbá tegyék, és gyógyító mosolyt varázsoljanak az arcokra. Mérhetetlen hála van a mai napig a szívemben, amiért segítettek túllendülni a holtponton nekem és a fiamnak egyaránt a kórházban töltött napokban. Azt gondolom, ezzel nem vagyok egyedül, és sajnos bárki kerülhet hasonló helyzetbe. 

Honnan jött az ötlet?

Az ötlet egy általam készített kép kapcsán fogalmazódott meg bennem. A weboldal fő képernyőjén látható, nagyon sokat mond számomra az a fotó. Benne van az élet, a halál, a fiatalság, az időskor, és azt gondoltam biztosan másnak is van ilyen képe, amit látni kell, ami felkeltheti olyan emberek érdeklődését, akik a megvásárlásával segíthetnek. Egyetlen képpel is támogatónk lehet az, aki pénzzel nem tudna. A vásárlóknak olyan ajándékot adunk ezekkel a képekkel, ami örökre emlékeztetni fogja arra, hogy egy csodálatos dolgot segített. 

Milyen a kezdeményezés fogadtatása?

Jelenleg 56 darab képnél tartunk. Gyönyörűek, és biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolga lesz a szakmai zsűrinek, Zergi Borinak, Garai Antal Atomnak, Vass Péter Bexternek és T. Takács Tibornak. Ezek a drmosolyalbum.hu oldalon bármikor megtekinthetők.

Mi a hosszútávú célotok a kezdeményezéssel? Lesz-e folytatása?

Nem szeretnék ennyire előre szaladni, bízom benne, hogy most sikerrel járunk, aztán persze vannak még ötleteim, amikkel jó lenne segíteni, vagy akár ezt megismételni később. Titkon remélem, hogy eljut a kezdeményezés olyan vállalkozókhoz, cégekhez, emberekhez, akik hosszú távon is támogatnák a Dr. Bohóc Mosolyszolgálatot. Nagy örömömre szolgál, hogy Dr. Oroszlán György is csatlakozott a kezdeményezéshez, így a nálunk maradt képeket felajánlanánk a Markusovszky Kórház falainak díszítésére.
Szívesen fogadunk felajánlásokat a pályázaton szereplő képek jutalmazásáért is, illetve sok szeretettel várunk mindenkit a szeptember utolsó hetében tartandó kiállításra a Simple Day’s kávézóba. Itt lehetőség lesz támogatni a Dr. Bohóc Mosolyszolgálatot a kihelyezett urnában, illetve október 1-jén lesz az ünnepélyes átadás, ahol bárki találkozhat a Dr. Bohócokkal is.  
 

közösség

további frisss

lap tetejére