Megint a sporté a figyelem: Foci után vízipóló

szróbert • 2014. július 14., hétfő •
Honlapunk egy hónapon keresztül kísérte figyelemmel a brazíliai labdarúgó világbajnokság küzdelmeit, a következő két hétben pedig már a budapesti vízilabda Európa-bajnokság magyar vonatkozású eseményeiből lehetnek naprakészek, ha velünk tartanak. A július 14-27-ig tartó kontinensviadal első hazai összecsapását, a férfiak magyar-spanyol mérkőzését a mieink nyerték meg 12-9-re. A vízipóló templomában rendezett találkozóról az alábbiakban olvashatnak részleteket. Hajrá magyarok!
Megint a sporté a figyelem: Foci után vízipóló

Magyarország-Spanyolország 12-9 (2-2, 4-2, 3-2, 3-3)

Az első negyedben sokáig nem esett gól, aztán sajnos a hispánok szerezték meg a vezetést, majd csapatkapitányunk, Varga Dániel is leporolta a hálót. A negyed végén pedig Erdélyi Balázs révén a vezetést is átvettük, ám 2 másodperccel a dudaszó előtt még Fernandez is egyenlíteni tudott. így 2-2 állt az eredményjelzőn az első 8 perc után. 

A második játékrészt jól kezdtük, egy távoli lövés után újfent Varga Dániel volt eredményes, de az ellentámadásból, igaz emberelőnyből, de megint egyenlítettek a spanyolok. Ezt követően pedig Varga Dániel immár harmadik gólját jegyezhettük fel, majd Tóth Márton, aztán Hosnyánszky Norbert is hozzátett egyet-egyet, ekkor már 6-3 volt ide! Aztán a negyed végén szépítettek, Mallarach volt a gólszerző. Ezt a negyedet 4-2.re nyertük!

Az első félidőt követő szünet után a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert gólja adta meg az alaphangulatot, aztán megint szépített az ellenfél, de a jó bal kéz újra használt, hiszen Madaras megint túljárt a kapus eszén. Erdélyi sem akart lemaradni, és óriási gólt ragasztott a felső sarokba, ekkor 4 gól volt az előnyünk, 9-5. A közönség a gólok mellett Nagy Viktor parádés védéseit is megünnepelte. A negyed utolsó percében a spanyolok még dobtak egyet, így 9-6 lett a részeredmény. 

A negyedik 8 percet spanyol gól nyitotta, de Varga Dániel büntetője után visszaállt a 4 gólos különbség. Aztán megint a hispánok voltak soron, de Varga Dániel újabb hatalmas bombája újra megakasztotta az ellenfél felzárkózási kísérletét, 11-7. A vendégek ismételt szépítése után, ezúttal Varga Dénes vette el a spanyolok kedvét, 12-8. Aztán Javier Garcia is gólt lőtt a Margitszigeten, így a végeredmény 12-9 lett. Szép volt, fiúk!

Kedden a francia válogatottal találkozik Benedek Tibor csapata. 


Fotó: MTI

közösség

további frisss

lap tetejére