Felnőtt a Mini

Horváth Maja, fotó: Hornyák Emőke • 2016. március 11., péntek •
Szombathely kultikus szórakozóhelyén már reggelizhetünk is.
Felnőtt a Mini

Három hónapja, decemberben nyitotta meg újra kapuit Szombathely egyik legjellegzetesebb, teljesen egyedi életérzést sugárzó, Mini Reggeliző és Utcabár névre keresztelt szórakozóhelye a Hefele Menyhért utcában. Korábbi működése során kialakult az a gyakorlat, hogy aki "komolyan" vette a bulis estéket, az minimum átmenetileg a Minit is felkereste. A szinte legendássá vált koktéljaiért, vagy hogy autentikusak legyünk, "Shot"-jaiért érdemes volt hétről-hétre ellátogatni és akár még a telt házzal járó, kifejezetten szorongós pillanatokat is átélni a Miniben. Az egész hely ilyenkor a város központjának számított, pezsgett az élet hétről-hétre.

Több kisebb szünetet követően aztán az új tulajdonosok gondoltak egy merészet, és a régi profilt kibővítve, immár egész napos nyitvatartással ismét megnyitották a kapukat. A legfontosabb változás – az új designt kapott belsőn kívül - hogy immár nem csak hétvégi estéken, hanem hétköznapokon reggelente is van miért a Minibe látogatnunk. A hét órakor nyitó konyha a városban szinte egyedüliként kínálja a "Ráérős, vagy épp sietős reggelik" különböző fajtáját. Akár a sós kínálatból választunk és például a klasszikus ham&eggs mellett egy grill szendvicset, vagy a "parasztos" reggeli tálat kívánjuk meg, akár az édes reggelik híveként müzlis joghurttal, esetleg gofrival indítanánk a napot garantáltan jól járunk.

Nap közben is jelentősen bővült a kínálat, a klasszikus kávézó nyújtotta italok mellett most már olyan kuriózumokat is rendelhetünk, mint például a garnéla nyárs saláta ágyon, vagy mexikói csirkeszárnyak, nem beszélve a különböző mártogatós csemegékről. Azaz, a Mini nem csak egy beugrós hely többé nap közben, hanem egy-egy megbeszélésre, tárgyalásra, illetve komolyabb beszélgetésekre is ideális helyszín.

Az új Miniben házigazda DJ-vel is találkozhatunk péntekenként és szombatonként. DJ Millero és Wolfy felváltva garantálja a pörgős hangulatot. Emellett rendszeresek a koncertek, vendégművészek fellépései is. Nemrég Bozsek Márk és az Ibizáról érkezett Flavius Miller szórakoztatta a nagyérdeműt, 14-én pedig a Sári Évi trió előadásában gyönyörködhetünk majd.

A szórakozóhelyet céges rendezvényekkor is nyugodtan felkereshetjük, akár 40-50 ember felhőtlen szórakozásáról és kiszolgálásáról tud gondoskodni a személyzet – előzetes egyeztetést követően, természetesen.

A Minit minden nap nyitva találjuk, még vasárnap is reggel 9 órától, hétköznapokon pedig már 7 órától egészen 23 óráig, pénteken és szombaton éjjel 2, illetve 3 óráig.

És hogy mit is takar az “utcabár” megjelölés? Erre a legfrappánsabb választ a Mini facebook oldalán találtuk, ahol az aktuális eseményekről is érdemes tájékozódni: “Az utcabár ötvözi a fiatalok és már őszülő halántékúak könnyed szórakozással kapcsolatos elvárásait a magas színvonalú italkínálattal, hangulatos enteriőrrel.”

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére