Falco – Körmend rangadóra készül a város

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. április 26., szerda •
Annak ellenére, hogy a Körmend csütörtökön még bajnoki meccset játszik, már beszédtéma a városban a vasárnapi Falco-Körmend vasi klasszikus.
Falco – Körmend rangadóra készül a város

Ha ránézünk az aktuális táblázatra, azt látjuk, hogy a házigazda Falco a 4., a vendég Körmend pedig a 2. helyen várja az örökrangadót.  

Előzmények
Az ősi riválisok többször is találkoztak és megütköztek az elmúlt fél évben. Az alapszakasz során, november 29-én 85-69-re nyert a Falco Szombathelyen, aztán február 26-án 92-81.re a Körmend hozta a meccset hazai környezetben. Aztán jött a felsőházi középszakasz, és április 13-án 102-86-ra megint magabiztosan védte meg a hazai helyszínt a Körmend. 
A Magyar Kupában is találkoztak a vasi csapatok, február 16-án, Győrött is a Körmend nyert, akkor 83-66-ra diadalmaskodtak a piros-feketék, a szombathelyieknek van miért visszavágni tehát. Ezért aztán gózerővel készülnek is...

A sokadik klasszikus
Lassan 5 éve lesz, hogy 2012. október 4-én a Sopron ellen bemutatkozott az NB I-ben Váradi Benedek és már akkor is a Falco-Körmend meccseket várta. Azóta persze mintegy 15 vasi klasszikuson szerepelt és ezek eredménye váltakozó sikert mutat, de a meccseken mindig a sárga-feketék 10-es mezét viselte. A Falco 22 esztendős csapatkapitányát kérdeztük az esélyekről.

Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de mindenképp szeretnénk megőrizni a hazai hibátlan sorozatunkat. A Körmend még csütörtök este játszik, ezért reméljük, hogy pihentebben tudjuk várni az ősi riválist és kihasználva ezt, behúzzuk a győzelmet. Szerintem egyébként ismét a védekezés lesz a legfontosabb, de egy ilyen rangadón a szív és az akarat is jelentős befolyásoló tényező lesz – nyilatkozta honlapunknak Váradi Benedek, aki szerint a hazai szurkolók támogatására is nagy szükség lesz. 

Jegyek elővételben és a meccs napján
A rangadóra szóló belépők elővételben április 28-án, pénteken és április 29-én, szombaton 17- 19 óra között, az Aréna Savaria főbejárati jegypénztárában vásárolhatók meg. Amennyiben marad jegy az elővétel után, akkor az örökrangadó napján, április 30-án a pénztár 16 órakor, a kapu pedig 17 órakor nyit. A körmendi klubot várhatóan 500 mindenre elszánt szurkoló kíséri el. 
A nagy érdeklődés miatt érdemes időben érkezni a mérkőzésre, mert fokozott biztonsági intézkedések lesznek a beléptetéskor. 

A Falco KC Szombathely – Egis Körmend bajnoki felsőházi középszakasz mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik.

közösség

további frisss

lap tetejére