Faipari gazdálkodás zölden? Lehetséges!

frisss • 2019. november 12., kedd •
A faanyag minél további fel-, majd újrahasznosítását tűzte ki célul a forgácslapgyártó Falco Zrt. – hangzott el azon a szakmai konferenciát, amelyet  Fenntarthatóság,- hulladékgazdálkodás és környezetmenedzsment a faiparban címmel tartottak a Tóvendéglőben.
Faipari gazdálkodás zölden? Lehetséges!

Novák Tibor, a Falco Zrt. vezérigazgatója a téma fontosságáról és időszerűségéről beszélt. Utalt az ENSZ klímajelentésére és kiemelte: Földünk a 24. órában van. – A Falco Zrt. az elmúlt években számos fejlesztést valósított meg, célunk továbbra is a legmagasabb szintű környezetvédelmi norma betartása. A fenntartható működés kialakításával szeretnénk biztosítani a vállalat jövőjét – mondta.

– Ennek lényege, hogy úttörő szerepet vállalnánk a faipari hulladék újrahasznosításában – hangsúlyozta Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR-vezetője. – A faanyagot, ha már egyszer megteremtődött, próbáljuk meg minél tovább használni, végül pedig újrahasznosítani, nem elégetni – magyarázta. Szólt arról is, hogy komoly kutatómunkára és menedzsment létrehozására is szükség van, ennek érdekében a jövőben szorosan együttműködnek majd a Soproni Egyetemmel.

Hulladékgazdálkodással foglalkozó cégek, faipari vállalkozások képviselői tanácskoztak a konferencián, egyebek mellett szó volt még a faipar sajátos helyzetéről, valamint az eddigi kutatások és fejlesztések eredményeiről.

– Környezetünk, levegőnk és egészségünk megóvása napjaink fontos kihívása – fogalmazott lapunknak dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, aki szintén részt vett a konferencián.  Hozzátette: a környezetet sohasem szavakkal, hanem valódi tettekkel tudjuk csak megvédeni. Ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megteszek majd a tisztább levegőjű, élhető Szombathelyért!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére