Ezzel szabotálod saját boldogulásod

Frisss/Forbes - fotó: pixabay • 2017. szeptember 05., kedd •
Leginkább önmagunkat okolhatjuk, ha egy olyan állásunk van, amelyet nem szeretünk.
Ezzel szabotálod saját boldogulásod

Az élet tele van változásokkal, mégis a párkapcsolat mellett a munkahelyek tekintetében is nagyon ragaszkodóak az emberek. Akkor is, ha az adott munkakör már nem elégíti ki maximálisan elvárásaikat. Ilyenkor a tettek mezejére kell lépni, hogy új impulzusokat kapjunk. Sajnos azonban van három olyan lépés, amellyel rontjuk karrierlehetőségeinket. Célszerű tehát alaposan átgondolnunk a terveinket és ennek megfelelően cselekedni.

A kötelező dolgok: Akkor is a tudásod legjavát kell adnod a munkahelyeden, ha gondolatban már a felmondást fontolgatod. Nem kell kicsattannod az örömtől és mindnekit a kebledre ölelni, de ne felejtsük el ilyenkor, hogy az adott munkáltató adhat jövőbeni referenciát rólad. Épp ezért tiszteletet kell mutatnod a vezetők és kollégák felé is. Nem az ő hibájuk, hogy a jelenlegi munkaköröd már nem felel meg az igényeidnek. Azt sem árt észben tartani, hogy az új vállalatnál is összefuthatsz a rég elfelejtett kollégákkal, ha követik a példádat.

Időbeosztás: Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy egykor belénk nevelték a napirendünket. Időben keltünk, az órán figyeltünk, tanultunk és otthon is voltak kötelezettségeink. Felnőttként viszont már próbáljuk halogatni a kevésbé fontos dolgokat. Általában ebbe a fiókba kerül az álláskeresés is. Akármilyen rossz is a hangulatunk a munkahelyünkön és határozzuk el magunkat, a lustaság nagy úr. Ezen segíthet, ha konkrét időpontot jelölünk a naptárban és tartjuk magunkat hozzá.

Ne fogd vissza magad: A frusztráció egy idő után a produktivitás rovására megy. Természetesen nem arról van szó, hogy mindenkinek el kell mondani, hogy elégedetetlen vagy a munkahelyeddel, kollégáddal, fizetéseddel. A legtöbb probléma nem oldódik meg attól, ha panaszkodunk. Egy megbízható kollégával, vezetővel azonban megoszthatjuk a kétségeket és bizonyára segítséget is kapunk, hogy más oldalról is megvizsgáljuk a gond forrását.

via

közösség

további frisss

lap tetejére