Ezt a három dolgot soha ne posztold ki az üzenőfaladra

Szerző: BP - Fotó:pbs.org • 2017. január 31., kedd •
Mielőtt még szénné égetnéd magad…
Ezt a három dolgot soha ne posztold ki az üzenőfaladra

Bár sokan az önkifejezés egyik módjának tekintik a közösségi oldalakat, azért érdemes valahol meghúzni a határt. Pláne, ha a szennyes kiteregetéséről van szó, ugyanis egy-egy dühös vagy csalódott poszttal hamar lejárathatod magad mindenki előtt.

Összevesztetek? Csak rátok tartozik!

Valaki megcsalt, átvert, megbántott vagy szakítottatok a pároddal… Biztos, hogy ez a volt gimis tesitanárodra, az aktuális kollégáidra vagy az ezer éve nem látott ismerőseidre is tartozik? Francot! A fájdalmadat inkább privátban mondd el a barátaidnak! Ez azért fontos, mert így az ismerőseid nem kezdenek el egy negatív bejegyzés alapján véleményt formálni az illetőről. Ráadásul, ha később kibékültök, nagyobb bizalommal néztek a közös jövő felé.

Passzív-agresszív negatívkodás

„Már megint minden tele a nyálas, smárolós fotókkal. De nekem aztán tök mindegy” vagy „Nem hiszem el, hogy még ezt is el kell viselnem” – tegyük fel, hogy csak ennyit osztasz meg Facebookon. Az ismerőseid ebből is levonják a következtetéseket. És lehet, hogy pont annál az embernél talál be, akinek semmi köze az aktuális szituhoz.

Fotó: trendycafemag.com

Szeretlek. Én még annál is jobban - túl korai?

Kutatások bizonyítják, hogy sokkal boldogabbak azok a párok, akik nem tolják tele az üzenőfalat a kapcsolatukkal. Az első egy hónapban érdemes várnotok, hiszen lehet, hogy nem is alakulnak olyan jól köztetek a dolgok. Ha meg már teleküldted az üzenőfalat csöpögős posztokkal, az utólag rohadt ciki is lehet… 

közösség

további frisss

lap tetejére