Ezért nem megy oda hozzád a pasi a buliban

Tóth Eszter • 2017. június 26., hétfő •
Szombathelyi srácok segítségével próbáltunk meg rájönni a dolog nyitjára.
Ezért nem megy oda hozzád a pasi a buliban

Szinte minden csajnak ismerős az a szituáció, amikor a pultnak támaszkodva várja, hogy a kiszemelt srác, akivel már jó pár perce szemezik, odamenjen hozzá és meghívja egy italra. Azonban ez az esetek nagy részében nem történik meg, a pasi általában egyszer csak eltűnik, a lány pedig nem érti, hogy mi a fene is történt. Rosszul olvasott a jelekből? Vagy egyáltalán nem is voltak jelek? Valamit elrontott? Foltos a ruhája? Ezer meg ezer kérdés fut át ilyenkor az agyán, azonban feltenni őket nincs kinek. Hát én most úgy döntöttem megpróbálok utána járni ennek a rejtélynek, szombathelyi huszonéves srácokat kérdeztem meg a jelenségről.

A legfontosabb visszatartó tényező az önbizalomhiány

Akármennyire is hihetetlen a srácok egyszerűen rettegnek az elutasítástól. „Igen, az önbizalmunk a béka segge alatt van, mert 95%-ban elutasítást kapunk” – vágott is bele a témába Endre. Attila is hasonló módon reagált először erre a kérdésre. „Röviden és tömören: bátortalan idióták vagyunk. Egy pasinak rengeteg kétely van elültetve a gondolataiba; nem elég menő, a kiválasztott csaj túl jól néz ki és ezren mennek oda hozzá minden buliban. Úgysem tud neki semmi újat mondani, csak a sablon dolgokat, amit mindenki mond, amiből aztán azt gondolja, hogy csak egy laza, egy éjszakás kalandot keres a pasi, meg hasonlók.”  István egy rendkívül érzékletes hasonlattal szemléltette a férfiúi bátortalanságot. „Az önbizalom nagy kincs. Én kicsit az aranyhoz hasonlítanám, mert azt akár 0,0001mm vékonyra is ki lehet nyújtani. Így a felülete sokkal nagyobb lesz, de ezt a réteget már nagyon könnyen át lehet ütni. Amikor egy lányhoz kell odamenned ezt a rögöt a lehető legnagyobbra kell kinyújtani, azaz vigyorognod kell, meg magabiztosnak látszanod. Lássuk be hogy ez nem egyszerű.  Ha egy lány visszautasít, az rányomja a bélyegét az egész estédre, de sokszor még a hetedre is. Szóval nagy kockázat.”

Nincs visszajelzés a női oldalról

A pasik szerint a nők képtelenek kimutatni, ha egy srác tetszik nekik, így pedig csak erősítik a felek közti bizonytalan állapotot. „Túl hitelesen adjátok a megközelíthetetlen, független nőt” –vélekedik Gergő. „Sosem lehet tudni, hogy éppen van-e pasitok, mert mi a helyzet akkor, ha van, csak éppen nincs a közelben? Senki nem akar pofont kapni.”  Gábor úgy érzi, a csajok nagyon ritka esetben adják bármi jelét annak, hogy bejön nekik a velük épp szemkontaktust felvenni próbáló pasi. „Van, aki igen. De a legtöbb lány egy minimális jelét nem adja annak, hogy az adott srác tetszik neki. Se egy mosoly vagy csábító nézés. Ez így elég lutri.”

Szintproblémák

Miklós szerint a probléma forrása az, hogy nem találkozik a kereslet a kínálattal. „A pasik olyan csajokhoz mennek oda, akiknek nem tetszenek. Akinek tetszenének, azokhoz meg nem mennek oda, mert a csaj nem tetszik nekik. Másrészt meg a csajokban is torzult értékrend van. Tegyük fel, hogy egy buliban odamegy a lányhoz egy részeg, de női szemmel nézve iszonyú jó pasi. Ezzel a csaj belövi a szintet és a rosszabb pasikat alapból elküldi. Csak épp azt felejti el, hogy a helyes srác azért ment oda hozzá, mert részeg és már a lámpaoszlopnak is nekiállna udvarolni, ha épp az akadna az útjába.”

Inni vagy nem inni?

A srácok szerint a szesz egyik félnek sem segít, azonban egy kevés alkoholtartalom a vérben még nem ártott meg a csajozásnál. „Én nem kedvelem az ittas hölgyeket. Tehát akiről lerí, hogy nem csak szalonspicces, hanem tényleg részeg, az akkor is kiábrándító számomra, amikor rólam is lerí, hogy részeg vagyok” – foglalta össze röviden Dániel. Balázs szerint az alkohol csupán a gátlások feloldásán segít. „A csajok szerintem nem fognak csak azért szebbnek látni egy pasit, mert éppen kicsit többet ittak a kelleténél. Inkább csak a gátlások oldódnak fel.” Lali egy nagyon együttérző fiúnak vallja magát, így az ittas lányokhoz is ennek megfelelően viszonyul. „Ilyenkor nekem az jut eszembe inkább, hogy van a leányzónak elég baja, és nem hiányzik még neki egy kanos idióta is.” Adrián szerint pedig igenis szükség van alkoholra az ismerkedéshez, mert buliban „a nagyon mérsékelten spicces állapot az ideális.”

 

Csajozós szöveg?

Nem mondok újat azzal, hogy általánosan bevett, mindig működő csajozós szöveg márpedig nem létezik. A srácok még ugyanazt a szöveget is cikinek tartják több lánynál ellőni, viszont a humor nyerő lehet. „Én még sosem próbálkoztam előre betanult szöveggel. Viszont tapasztalataim alapján igaz Marilyn Monroe mondása: Ha akarsz valamit egy nőtől, mindenekelőtt nevettesd meg!” – osztotta meg velünk Géza a tapasztalatait. Ezzel szemben Adrián az őszinteségre esküszik. „Inkább az a fontos hogy őszintén beszélgess, és ne az legyen a célod, hogy elmondj valami szerinted szellemes szöveget. Én mindig mosolygok, és kezet fogva bemutatkozok. Na jó, ha már be vagyok nyomva, néha mondok egy mondókát a nevem mellé. De ami bejött, az az őszinteség, azt mondom mindig, ami épp eszembe jut.” Karcsi viszont a lehető legegyszerűbben közelítette meg a kérdést. „Ha jól néz ki a pasi és/vagy tetszik a csajnak, akkor bármit mondhat. Ha meg nem akkor mondhat akármit.”

Szóval csajok, a srácok most feladták a leckét! :D

 

közösség

további frisss

lap tetejére