Ezért hiszik magukat királylánynak a csajok a buliban

Tóth Eszter • 2016. szeptember 21., szerda •
Szombathelyi csajok reflektálnak a srácok ismerkedési aggályaira.
Ezért hiszik magukat királylánynak a csajok a buliban

Nemrégiben megjelent egy írásunk a férfiak ismerkedési problémáiról, amire nem kevés észrevétel érkezett, leginkább hímnemű olvasóink részéről. Legtöbben arra kíváncsiak, hogy a lányok miért „adják elő a királylányt” a diszkóban és „rázlak le minden értelmes és nem részeg” pasit egy legyintéssel. Mire várnak? Miért nem elég nyitottak az ismerkedésre? Srácok, figyeljetek, szombathelyi csajoknak tettük fel ezeket a kérdéseket, íme a válaszok.

Szürke egerek

A csajoknak az a tapasztalata, hogy az a legcélravezetőbb, ha pasizni szeretnének egy szórakozóhelyen, ha nem viszik túlzásba a kiöltözést. „Erről a kérdésről anyukám egyik története jutott eszembe” – kezdi Éva a véleményezést. – „A lány újságolja otthon: ’Anya, képzeld, hétvégén elmentem a buliba egy sima fehér pólóban meg egy nyomi farmerben, és mégis rám tapadtak a srácok, pedig ott volt az a sok, miniszoknyás kikent-kifent csajszi is.’Mire az anya: ’Hát persze lányom, mert a fiúk a kicicomázott lányoktól félnek, nem elég az önbizalmuk ahhoz, hogy odamenjenek a csinibabákhoz.’ Most akkor azért törjük magunkat, hogy elijesszük a pasikat? Ez hülyeség.” Mária is osztja ezt a véleményt. „A fiúk azt hiszik, az egyszerű szürke egerekkel könnyebb dolguk van, és ezt általában a gyakorlat igazolja is” – kezdi vehemensen. „Mert aki szürke egérnek öltözik, úgysem fog ellenkezni, sőt örül neki, hogy a fiú őt választotta, és nem a királylányt, aki úgyis lepattintaná.”

Királylányok

Sokszor egy csinos lány inkább a rosszalló tekinteteket és az „érinthetetlen királylány” jelzőt kapja meg az elismerés helyett. „Lehet, hogy megérdemeljük, ha már vettük a fáradtságot is kiöltöztünk, hogy királylányként bánjanak velünk?” – teszi fel a kérdést Kata. – „Az egy másik dolog, hogy a srácok meg sem próbálnak lovagként viselkedni.” Anna nem híve a felcicomázott megjelenésnek, azonban néha belőle is előtör a vérbeli csajszi. „Királylánynak akkor képzelem magam, ha épp csini vagyok meg szép. Ha nem gondolom ezt magamról, akkor nem is képzelem magam annak. Ez inkább önbizalom, mint lekezelés.” Adri átlagos csajnak tartja magát, de nincs baja azzal, aki ki szeretne tűnni a tömegből. „Az ilyen lányok szerintem belenéznek a tükörbe, és amilyen magasak az elvárásaik saját külsejükkel szemben, olyan maximalitást várnak el az ellenkező nemtől is. Az ellenkező nem esélyesei pedig inkább a szürke egeret választják a buliban, így hiába várnak a szép lányok, akikhez csak a részeg nyomik esnek oda, mert már bátorra itták magukat.”

Csak a csajozás az opció?

A csajok nem igazán értették, hogy a pasik miért csinálnak ekkora lelki kérdést egy egyszerű ismerkedésből és miért omlanak össze, ha a dolog nem jön össze. „Nem is értem, hogy a pasik miért rögtön csajozni mennek oda”- kezdi Anita. – „Neki egyből tetszik egy idegen? Nem gondol rá, hogy lehet, jól néz ki, de buta vagy büdös? Vagy, ha szóba áll vele, akkor már teljesen mindegy?” Emi úgy gondolja, hogy a buliknak arról kell szólnia, hogy mindenki jól érezze magát. „Menjen oda, ha annyira akar, de ne azért mert bizonyítani akar. Ha visszautasítják, akkor ez van, bulizzon tovább, igyon meg ilyenek… Ne sírjon, meg kurvázza le a csajt!” Noémi azt fejtegeti, hogy a csajok sem mindig azért vannak ott a buliban, hogy felszedjenek valakit. „Én igazából nem vagyok híve ennek a buliban ismerkedésnek. Régebben mikor középiskolások voltunk, akkor alig vártam, hogy valaki odajöjjön hozzám. De ma már nem ez a célom. Tehát nem biztos, hogy a csajok azért mennek a buliba, hogy bepasizzanak, hanem csak a barátnőikkel szórakoznának egy jót. Ha ilyenkor megy oda egy rendes pasi a csajhoz, akkor lehet, hogy nem jön össze az ismerkedés. Nem kell ezt annyira a szívükre venni.”

Napjaink problémája?

Rózsa szerint egy kicsit elkorcsosultak a dolgok mind a lányok, mind a srácok részéről. „A fiúk mostanában bárgyúsodtak így el, a lányoknak meg mostanában ugrott be, hogy vagy kirakatpasi kell nekik, vagy sugardaddy. De inkább a kettő az egyben.” Eszter úgy gondolja, hogy a lányok úgy érzik, minél kirívóbbnak kell lenniük, a pasik meg úgy gondolják, hogy ezt úgysem tudják megfizetni. „Azt hiszik a csinos lányok mind egyfajta kurvák, akiknek csak a pénz számít, így úgy is állnak hozzájuk. Ránéznek, és úgy válogatnak, mint a boltban; meg tudják fizetni, vagy sem. És ez probléma.”

Nektek is van véleményetek a témában? Magatokban ne tartsátok, irány a kommentdoboz!

közösség

további frisss

lap tetejére