Ezeket az adatokat kellene azonnal törölnie a Facebookjáról

frisss.hu, 24.hu • 2016. május 15., vasárnap •
Ugye elsőre nem is gondolná, hogy valaki visszaélhet a személyes adataival? Pedig…
Ezeket az adatokat kellene azonnal törölnie a Facebookjáról

A Facebook már elsőre veszélytelennek tűnik, mert „csak” az ismerőseinkkel osztjuk meg az ide feltöltött fotókat, információkat magunkról, azonban ezeket nagyon egyszerűen ellenünk is fordíthatják. Ezért javasolt, hogy a legszemélyesebb adatokat azonnal töröljük, vagy a jövőben ne töltsük fel.

1; A lakcím: gondoljunk bele, ha minimum 100 ismerősünk van a Facebookon, akkor 100 ember már tudja is, pontosan hol lakunk.

2; Születésnap: mindenkinek jól esik, mikor a születésnapján üzeneteket vagy posztokat kap az ismerőseitől, de ez az egyik legalapvetőbb információ valakiről, amit szintén nem szerencsés nyilvánosságra hozni.

3; Iskolák és volt munkahelyek: Persze könnyebb osztálytalálkozót szervezni a Facebookon, vagy a munkakeresésnél is több célzott reklám talál meg minket a korábbi foglalkozásunk miatt, de javallott a beállításoknál kezelni ezt az adatot is. Állítsuk be arra, hogy csak mi láthassuk ezeket.

4; Érdeklődési kör: gondoljuk, mindenkinek feltűnt már, hogy amit lájkol, olyan vagy ahhoz nagyon hasonló reklámok ugranak fel hirdetésként a Facebookon, sőt még a Google is ezeket dobja ki először. Nem véletlenül.

5; Vállalhatatlan fotók: Tök jó ötletnek tűnik egy-egy humorosabb fotót feltölteni, de nem mindig szerencsés. Főleg ha közben az illető illuminált állapotban van, ezeket bárki letöltheti vagy készíthet egy screenshotot és máris megvan a bizonyíték ellenünk, ami biztosan nem jön jól egy állásinterjún. 

közösség

további frisss

lap tetejére