Ezeken a helyeken lehet(ne) csobbanni a kutyákkal

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 08., szombat •
Alapvetően szabály tiltja a közös fürdőzést a kutyákkal vagy egyáltalán a kutyafürdetést, de …
Ezeken a helyeken lehet(ne) csobbanni a kutyákkal

Nehéz dolga van annak, aki a kedvencével kíván egyet fürdeni a kánikulában. Alig-alig akad néhány hely, ahol ezt megteheti, Vas megyében is hivatalosan csak egy helyről tud az Eb Ovo szervezet, akik minden évben összegyűjtik a kutyás strandok listáját. Egy 2008-as kormányrendelet szabályozza, hogy csakis a vakvezető és őrkutyák mehetnek be a fürdőhelyekre, a többi négylábú ki van tiltva.

A kutyabarathelyek.hu-n további fürdőhelyek is vannak: a zalalövői Borostyán-tó, a bugyi Kutya camping és strand, a kaposvári Deseda, a bárdudvarnoki Petörke-tó, a délegyházai Tavirózsa kemping és strand.

Tehát a gazdi szabálytalanul jár el, ha mondjuk szabadstrandon akar egyet csobbanni a kedvencével. Elvileg azokon a helyeken lehet fürdeni, amik magánterületnek minősülnek – itt természetesen a tulajdonos beleegyezésével hűthetjük le magunkat-, és azokon a tavakon, amik nincsenek fürdőhellyé nyilvánítva. A csavar a történetben csak annyi, ha mondjuk csónakkal vagy vitorlással behajózunk, akkor a parttól jóval távolabb már fürödhetünk a kutyával.

Mi a zalalövői Borostyán-tavat látogattuk meg, melynek egy része kutyabarát.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére