Ezek Szombathely legidegesítőbb kereszteződései

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2016. december 09., péntek •
Beadtuk a derekunkat és nyakunkba vettük a várost, hogy megtudjuk, valóban vannak-e problémás kereszteződések?!
Ezek Szombathely legidegesítőbb kereszteződései

Úgy tűnik, hogy a szombathelyieknek megvan a véleménye a városi közlekedésről. Legutóbbi cikkünk megjelenését követően rengeteg üzenetet kaptunk a Frisss.hu lelkes olvasóitól. Többen a kijelölt gyalogátkelőhelyek hiányát említették meg, mások a magyarok közlekedési szokásait emelték ki. Volt egy népesebb csoport, akik olyan kereszteződéseket neveztek meg, amelyek problémát okoznak a tapasztalt sofőrök számára is. Utánajártunk, hogy megbizonyosodjunk ezekről. Apropó, meg kell említenünk, hogy a nap azon szakában keltünk útra, amikor a lehető legkisebb a forgalom városunkban.

Első állomásunk a Wesselényi Miklós utca és a Honvéd út találkozása. Itt napszaktól függetlenül nehézkes kifordulni, bármerre is szeretnénk továbbhaladni.

 

A Rákóczi Ferenc utca is sokszor bedugul, mert a Szent Flórián körút Szombathely egyik leggyakrabban használt útszakaszának számít.

 

Négy utca fut egymásba, mégis más érzésünk támad, ha a Bartók Béla körút - Jókai Mór utca sávjában haladunk, ellenben a Jégpince - Gagarin út kettősével. Hiába több sávos, ha nem használják jól a sofőrök, emiatt csak a védett útvonalon haladóknak élvezet a vezetés.

 

A Hadnagy és a Markusovszky Lajos utca is áldozatául esett a Horváth Boldizsár körútnak. Sajnos a balra kanyarodásra van, hogy öt-hat percet is várni kell - forgalomtól függően.

 

Ismét egy körút, amely óriási terhelésnek van kitéve. A Bartók Béla körútra szinte lehetetlen rákanyarodni reggel, iskolakezdéskor, vagy épp munka végeztével. Teljesen mindegy, hogy a Bolyai János utcáról, vagy az ezzel párhuzamos utcákról szeretnénk kikanyarodni.

 

A Paragvári utca is rogyásig van autókkal - egész nap megállás nélkül mennek a kocsik, buszok. Persze ezzel nincs is baj, kivéve, ha a Váci Mihály, esetleg a Szűrcsapó utcáról szeretnénk kikanyarodni nagy ívben.

 

A Dolgozók útja is fontos a közlekedés szempontjából, hiszen nem csak a lakótelepen, illetve az oladi faluban élők, hanem a vidéki lakosok is rendszeresen használják. Azonban az Aranypatak vagy épp a Faludi Ferenc utcáról kifordulni nem egy leányálom.

 

A Szent Flórián körút már szerepelt az összeállításunkban, de nem szerettük volna kihagyni a Károly Róbert utca torkolatát sem a listánkról. Itt ugyanis szintén állandó dugóveszély van.

 

Végezetül egy kis ráadás! Bár nem tartozik szorosan a korábbi útszakaszokhoz, mégis megér egy misét a Zanati út végén található körforgalom, amely több sávos. Ezt előszeretettel hagyják figyelmen kívül a sofőrök és bele sem gondolnak abba, hogy ezzel milyen torlódást idézhetnek elő. (A képünkön szabályosan közlekedett egy autós - elismerésünk neki!)

közösség

további frisss

lap tetejére