Ezek az ismerőseid törik fel leggyakrabban a Facebook-profilodat

Szerző: BP/hellogiggles.com - Fotó: verywell.com • 2017. február 28., kedd •
Az igazság fáj.
Ezek az ismerőseid törik fel leggyakrabban a Facebook-profilodat

A Facebook-profilunk nem más, mint egy neten vezetett napló. Csakhogy azt a legtöbben elfelejtik, hogy százszor könnyebb másoknak is belelapozniuk, mint egy fiók mélyére rejtett, lelakatolt könyvecskébe. Ráadásul, a kutatások szerint ezt sokkal többen meg is teszik, mint gondolnánk.  

Fotó: verywell.com

Az önmagában nem probléma, ha valamelyik ismerősünk lecsekkolja az adatlapunkat, hiszen mindenki azt oszt meg magáról, a saját felelősségére, amit akar. Gond akkor van, ha valaki nem tartja tiszteletben a privát szféránkat és szemtelenül beleolvasgat a barátainkkal folytatott, szupertitkos beszélgetéseinkbe.

De miért?

A kutatók szerint ezt öt okból szokták tenni:

  • féltékenységből
  • szórakozásból
  • kíváncsiságból
  • ellenségeskedésből
  • felhasználják a profil tulajdonosa ellen

A megdöbbentő az, hogy a feltörés hátterében általában nem egy több száz kilométerre élő ismeretlen áll, hanem a családtagok vagy a szerelmünk. A toplista dobogósa pedig a féltékenység. Ugyanis, azt már több kutatás is bebizonyította, hogy ha tönkre megy egy párkapcsolat, annak sokszor köze van a közösségi oldalakon való ismerkedésnek is.

Fotó: pocket-lint.com

A másik gyakori motiváció az aggodalom. Ez persze érthető. Melyik szülőt ne érdekelné, hogy a kiskorú gyereke mivel üti el az idejét? Elvégre sohasem lehet tudni, hogy kihez jelentkezik be kamuprofillal egy perverz, vagy a gyerek mikor követ el egy olyan súlyos hibát, amit később megbánna.  

A harmadik csoport a rosszakaróké. Ők azzal szórakoznak, hogy a profilképünk kicserélésével vagy egy buta poszttal szénné égessenek minket az ismerőseink előtt. De lehet olyan is, aki valamiért megharagudott ránk, és így indít harcot ellenünk.

Megéri?

Attól függetlenül, hogy miért történik, egy közös vonás van a Facebook-profilok feltörésében. Ha a hacker lebukik, az örökre tönkre teheti a két ember kapcsolatát.  

via hellogiggles.com

közösség

további frisss

lap tetejére