Ezek az idei év legmenőbb fesztivál sérói – Kovács Zoltán, szombathelyi mesterfodrásszal beszélgettünk

Szerző: Frisss.hu - Fotó: pinterest.com • 2017. június 06., kedd •
Azt is megtudtuk, milyen praktikákkal tudjuk védeni a hajunkat a forróságban.
Ezek az idei év legmenőbb fesztivál sérói – Kovács Zoltán, szombathelyi mesterfodrásszal beszélgettünk

Itt a fesztivál szezon, és ha már kikapcsolódunk pár napra, nem árt az sem, hogy komfortosan érezzük magunkat. De, hogyan engedhetjük el magunkat úgy, hogy közben trendik is maradjunk? Többek között erről beszélgetett Schubert Krisztián a Frisss FM 97.7 műsorvezetője, Kovács Zoltán szombathelyi mesterfodrásszal.

Mit érdemes vinni, hogyan érdemes készülni a fesztiválokra hajápolás szempontjából?

A fesztiválozók között vannak gyakorlott sátras, apartman bérlős vagy szállodás arcok is. Szerintem annak, aki már többször járt ilyen rendezvényen, megvan a saját praktikája arra, hogy miként tudja abban a 3-4 napban rendben tartani magát. Ebben sokat számít az is, hogy valaki hányszor mos kezet. Ha ritkábban, azzal rengeteg baktériumot felvihet a hajára is. 

Mit tehetünk akkor, ha nagy az UV sugárzás?

Vannak már olyan samponok, balzsamok, speciális ápoló szérumok, hajlakkok, amik erre is megoldást nyújtanak. De, ha többet vagyunk a napon - emellett -, szalmakalappal is tudjuk védeni a hajunkat.

 Milyen egy igazi fesztivál séró?

A lazaságot tükrözi. Ez lehet visszafogott vagy akár kirívó is. Egyre trendibb a hippi stílus, ami szerintem örök divat lesz. A divatcégek, - ahogy látom - szeretnék behozni a neon, UV hajakat. Ez tetszik is a fiataloknak, egyre jobban rákapnak. Tavaly a VOLT fesztiválra kaptam olyan kérést, hogy tudnék-e ilyen frizurát készíteni? Akkor még nem volt a kezünkben ilyen UV fényben világító anyag. De a cukorka színek már akkor is menők voltak. Idén azonban elég sok fodrászatban - nálunk is - megtalálhatóak ezek a lehetőségek, szóval lehet már így is csapatni itthon a fesztivált.

Milyen színekben képzelhetjük el ezt?

A mi cégünk hét színnel állt a piacra. Az a jó az egészben, hogy elsődleges színek is vannak, így csak a vevő, illetve a fodrász kreativitásán múlik az eredmény. Nálunk a magenta, a zöld és a sárga megy nagyon. Tapasztalataim alapján az utóbbi lesz az idei év slágere. De például a pirosból és a kékből is simán össze tudunk dobni egy trendi átmenetet. Hatalmas divat most a hableány haj is, a mélykékből elinduló türkizes, ciános árnyalatok.  

Ez csak a lányok favoritja, vagy a fiúk is bevállalják?

Én úgy vettem észre, hogy a fiúk simán beáldozzák a hajukat pár napra. Befestetik, és szívesen hordják is. 

közösség

további frisss

lap tetejére