Ezek a legjobb konyhai trükkök!

Frisss.hu/iowagirleats.com - Fotó: cooking.nytimes.com • 2017. március 28., kedd •
Vannak dolgok, amelyekkel mindenkinek meggyűlik a baja a konyhában.
Ezek a legjobb konyhai trükkök!

A főzés néha még a profi szakácsokat is megtréfálhatja vagy meglepheti. Most néhány olyan konyhai trükköt mutatunk, amelyek még jól jöhetnek.

Elsózott étel?

Ha véletlenül megcsúszik a kezünk és több só kerül a levesbe, mint amennyit gondoltunk, akkor érdemes egy szelet padlizsánt vagy egy burgonyát tenni bele, ezután 10 percig hagyjuk benne főni. Mindkét zöldség felszívja az extra sót.

Gomba tisztítás

Ha folyó víz alá tartva mossuk meg a gombát elkészítés előtt, akkor az jelentősen veszít természetes ízéből és állagából. Ajánlottabb inkább egy nedves papírtörlővel vagy puha konyharuhával letörölni róla a szennyeződéseket, hogy ezt elkerüljük.

Grillezett hal

Bosszantó, amikor a finom hal rásül a grillrácsra és megsérül a húsa. Ez könnyen megelőzhető, csak citromkarika-ágyra kell tenni a halat grillezés közben, így finom ízt is kap és nem kell amiatt aggódni, hogy a finom falatok nem kerülnek a tányérra egy kis baleset miatt.

Fotó: lynchburgparksandrec.com

Csokoládé

A csokimáz elkészítéséhez először mindig kisebb darabokra kell törni az édességet, hogy aztán könnyen olvadjon. A legegyszerűbb, ha már a csomagolásában összetörjük a csokit úgy, hogy finoman az asztal széléhez ütjük, majd óvatosan felbontjuk. Így megelőzhetjük, hogy mindenfelé apró csokidarabok repüljenek.

Keksz darabok

A keksznél is hasonló a helyzet, mint a csokoládénál. Tegyük egy vastagabb nejlontasakba a kekszeket, majd egy klopfolóval finoman átütögetve az egészet máris remek kekszdarabjaink vannak a sütihez - és a konyha ismét tiszta maradt.

Sajt reszelés

A túl puha sajtokkal mindig meggyűlik a bajunk, ha le szeretnénk reszelni őket. Eldeformálódnak, darabokra esnek, de a reszelő túloldalán nem sokat láthatunk belőle. Ha 15 percre a fagyasztóbba tesszük az ilyen sajtokat, máris szilárdabbak lesznek és hamar készen leszünk a reszeléssel.

Fotó: getnowapp.com

Klopfolás

Klopfolás közben a hús nagyon könnyen megsérülhet, ha nem figyelünk oda eléggé. Ha viszont egy nagyobb darab folpackon keresztül verjük a húst, ezt elkerülhetjük. Ráadásul a klopfoló mosogatásával sem kell annyit bajlódni.

Tésztafőzés

A tésztafőzést nehéz tökéletesen elsajátítani, de vannak trükkök, amelyek segítségül szolgálnak. Például a vízbe, amelyben a tésztát kifőzzük, hasznos egy-két teáskanál sót tenni, ami enyhe alapízt ad neki, valamint jobb, ha egy kis olajat is teszünk hozzá, mikor forr, mert akkor nem fog összeragadni.

via realsimple.com, iowagirleats.com

közösség

további frisss

lap tetejére