Ez történik, ha bezárod a kutyád a kocsiba

Frisss.hu/MyModernMet.com - Fotó: Martin Usborne • 2016. december 09., péntek •
Hihetetlen reakciókat kapott lencsevégre egy fotós.
Ez történik, ha bezárod a kutyád a kocsiba

Martin Usborne fotós imádja az állatokat, ezért is készítette el a Silence of Dogs in Cars (A kutyák csendje az autókban) című fotósorozatát. Ez nem más, mint filmszerű, szívszorító képek sokasága, autókban magukra hagyott ebekről. Könyörtelenül tolja az arcunkba a valóságot, vagyis megláthatjuk, hogy milyen az, amikor a legjobb barát a gazdiját várja.

Persze Martinnak is vannak hasonló élményei még gyerekkorából. Négy éves lehetett, amikor egy autóban magára hagyták nagyjából 15 percre egy szupermarket előtt. Gyerekként megélte, hogy milyen attól rettegni, hogy örökre egyedül hagyták ott és soha senki nem megy vissza érte. Ez az eset mélyen megmaradt benne és ez inspirálta a fotósorozatát is.

Így a Silence of Dogs in Cars sokféle reakciót tükröz: a félelem, a lemondás, a harag, az agresszió és szomorúság mind látható a kutyákon. És persze voltak olyan érzelmek is, amikre még a fotós maga sem számított, mint a várakozás, a düh és a levertség. Olyan volt neki ez, mint egy szürke ceruza, ami bár egyszínű, rengeteg árnyalatot ki lehet belőle hozni.

Persze voltak olyan ebek is, akik egész jól viselték a bezártságot, vagy csak simán viccesre vették a figurát, mint a hátsó ülésen elegánsan ülő dalmata, a vezetőülésben várakozó kuvasz, aki talán csak arra várt, hogy tövig nyomhassa a pedált. A fotókból a közösségi pénzgyűjtésnek hála könyv is lett, amit itt meg is lehet rendelni.

közösség

további frisss

lap tetejére