Esélyeshez méltóan játszott és nyert a Haladás VSE

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 14., hétfő •
Mucsi Péter tanítványai ezúttal is idegenben gyűjtötték be a győzelemért járó bajnoki pontokat.
Esélyeshez méltóan játszott és nyert a Haladás VSE

Mindig a kötelező győzelmeket a legnehezebb behúzni - árulta el a Frisss.hu-nak dr. Mucsi Péter, a Haladás VSE női röplabda csapat ának vezetőedzője. Hiába foglal helyet a tabella hátsó részén a Veszprém, meglepetésre készültek a hazaiak a listavezető szombathelyiek ellen.

A nagy  elszántság ellenére a vendégek kezdték jobban a találkozót. Bokor Laura - aki több poszton is képes kimagasló teljesítményt nyújtani - ezúttal támadásban volt megállíthatatlan. Az időkérés is hiábavalónak bizonyult, mert a Hali akciói rendre betaláltak. Mohl-Benesóczky Anna középről volt többször eredményes, míg szélen a Fazekas Szilvia, Merklinné tengely muzsikált kiválóan.

A második szett ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Látványos támadásokkal és kemény védekezéssel rukkoltak ki a vendég zöld-fehérek. A játék végén azért jelezték a veszprémiek, hogy nem adják könnyen a pontot, fordítaniuk azonban nem sikerült.

Mohl-Benesóczky Anna akcióban - a veszprémi derbin is ellenállhatatlanul játszott

 

A harmadik szett közepéig jól muzsikáltak a vasi röpisek, de váratlanul megtorpantak Bokor Lauráék, ezt pedig kihasználta a hazai alakulat. Miklós Roxane vezetésével pedig a harmadik szettet be is zsebelték.

A záró játékra aztán összekapták magukat a szombathelyiek és Mikos Patrícia nyitásaival már az elején 6 pontos előnyhöz jutottak a vendégek. Fazekas szélső játékával, Mohl-Benesóczky pedig sáncaival döntötte romba a Veszprémet. A mérkőzéslabdát elsőre értékesítette a listavezető, így továbbra is menetelnek a szombathelyiek a bajnokságban.

Dr. Mucsi Péter vezetőedző: Örülünk a győzelemnek, hogy megőriztük veretlenségünket. A játékunk nem volt mindig zökkenőmentes, de a kötelezőnek kikiáltott győzelmek mindig nehezek, mert a koncentráció tudatalatt nincs a csúcsponton. Ennek ellenére végig motivált játékot mutattunk és amikor kellett összekapták magukat a lányok, végül magabiztosan megnyerték a találkozót. Látjuk a hibáinkat. A héten bízunk benne, hogy zavartalanul tudunk edzeni és akkor előbbre tudunk lépni ezekben is.

 

Veszprémi ESC - Haladás VSE/Sportiskola
1:3 (-15,-22, 24,-18)

HVSE/SI: Horváth Dóra, Bokor Laura, Mikos Patrícia, Merklin Ferencné, Fazekas Szilvia, Mohl-Benesóczky Anna
Librero: Farkas Barbara, Zoltán Anna
Csere: Varga Réka, Marton Gabriella, Horváth Kata, Sövegjártó Eszter, Majczán Lili, Vécsey Vera
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter
Edző: Antonio Mircea Petre
jók: Bokor Laura, Farkas Barbara, Mohl-Benesóczky Anna

junior:

Veszprémi ESC - Haladás VSE/Sportiskola
0:3 (12,21, 21)

HVSE/SI: Majczán Lili, Horváth Kata, Vécsey Veronika, Sövegjártó Eszter, Varga Réka, Marton Gabriella
Libero: Csitkovics Daniella, Farkas Barbara
Csere: Mándli Zsófia, Zoltán Anna, Ferencz Nikoletta
Edző: Antonio Mircea Petre, Bodovics Árpád

közösség

további frisss

lap tetejére