Erre a kis szigetre bármikor elmenekülhetnénk a gondok elől

Frisss.hu/homedit.com - Fotó: Jacobsen Arquitetura • 2017. március 06., hétfő •
Ez a harmónia brazil módra.
Erre a kis szigetre bármikor elmenekülhetnénk a gondok elől

Béke és harmónia, kimondva, vagy kimondatlanul, de mind erre vágyunk, amit a városi forgatag, de még a falu fíling sem tud biztosítani. A Jacobsen Aquitetura nevű cégnél viszont gondoltak egy merészet, és egy Brazíliához közeli kis szigeten felhúztak egy tájképbe simuló, kétszintes, tengerparti családi házat.

Az AB-ház 2016-ban készült el, és gyakorlatilag ez a téglalap alakú épület választja el a szigeten lévő erdőt és a tengert, mégis olyan összhatást kelt, ami megnyugtatja a lelkünk. Persze a kivitelezés már nem volt ilyen egyszerű, egy sor nagyon szigorú szabálynak kellett megfelelni, hogy az ingatlan védve legyen a cunamiktól, ár-apálytól és még a természetet se rombolja.

A nagy üvegfelületeknek köszönhetően a kilátásra sem lehet panasz, a túlnyúló tető pedig az árnyékolásban segít. A közösségi terek az alsó szinten, a privát részek pedig az emeleten kaptak helyet, felülről úgyis sokkal szebb a panoráma.

Az épület könnyen hozzáférhető, jobbára előre gyártott fém- és faszerkezetekből, valamint üvegtáblákból húzták fel, így minden könnyen javítható és a megvalósítás is sokkal költséghatékonyabb tudott lenni.

közösség

további frisss

lap tetejére