Erősödő civil partnerség (fotógalériával!)

SzR-HCs • 2014. október 29., szerda •
A civilek és az önkormányzat példaértékű együttműködését volt hivatott hangsúlyozni az tizenegy hónapon át tartó projekt, amely 20 millió forinttal támogatta a felek közötti kooperációt – hangzott el október 29-én, a ,,Civil partnerségi kapcsolatok erősítése Szombathelyen” elnevezésű projekt záró rendezvényén, a Városházán.
Erősödő civil partnerség (fotógalériával!)

Egy társadalom erejét nagyban meghatározza a civil szervezetek ereje, ez azt is megmutatja, hogy az ott élő emberek igyekeznek kihasználni azokat a helyzeteket, melyeket az élet produkál – mondta el köszöntőjében Puskás Tivadar. Szombathely polgármestere szerint csak úgy lehet sikeresen megnyert pályázatot végrehajtani, ha vannak olyanok, akik segítenek a pályázatot végrehajtani.  
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szombathelyi Civil Kerekasztal, valamint a Martinus Vallási és Kulturális Egyesület a „Civil partnerségi kapcsolatok erősítése Szombathelyen” című ÁROP 1.A.6-2013-2013-0009 azonosító számú közös projektjük sajtótájékoztatóval egybekötött projektzáró rendezvényére.
 „Civil partnerségi kapcsolatok erősítése Szombathelyen” című projekt főbb tevékenységeinek és eredményeinek bemutatása – volt a címe Kőszegfalviné Pajor Klára projektmenedzser, a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnöke előadásának. Elhangzott, hogy a projekt során elkészült civil kisokos, de a városházi civil sarok is azt a célt szolgálja, hogy a civil szervezetek működése hatékony legyen, illetve, hogy bárki megismerkedhessen a civil szervezetek működésével.   
A projekt keretében különböző képzéseket bonyolítottak le, ilyen volt a „Civil DigiTech – Alapvető számítógép-kezelési ismeretek, digitális írástudás és kommunikáció című képzés” e-learning tananyagának bemutatása, és használata is. Keringer Zsolt, az Informatikai és Infokommunikációs Iroda vezetője elmondta, hogy az e-learning felületről szükséges minden tudnivaló megtalálható a www.szombathely.hu weboldalon.  
Oktatói szemmel a „Tudás transzfer” című szemléletformáló képzésekről – címet viselte Kovács Erika előadásának. A pályázati tanácsadó elmondta, hogy egyre jobban ,,rá kell szoktatni” magunkat arra, hogy az interneten intézzük ügyes-bajos dolgainkat. A szövegszerkesztés, a táblázatkezelés, az e-portálok használata, az internetes felületen való regisztráció, az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer (EPER) elsajátítása mind-mind a projekt része volt.    
Ezután ,,A közéleti aktivitás fokozása a nyilvánosság módszereinek alkalmazásával” című projektelem főbb tevékenységeit, így Szombathely MJV önkormányzati portálján lévő civil fejlesztéseket (civil regiszter, ÖTR), illetve azok céljait Keringer Zsolt, az Informatikai és Infokommunikációs Iroda vezetője, míg a Szombathelyi7 Civil Szemle rovatát és a „Civil Kisokos” című információs kiadványt Kőszegfalviné Pajor Klára mutatta be, miközben reményét fejezte ki, hogy mindenki asztalán ott lesz hamarosan a kisokos.
A projektzáró rendezvény végén dr. Takátsné dr. Tenki Mária Szombathely MJV helyi cégekkel történő együttműködésének széles palettájáról beszélt. Elmondta, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében több cég azt vállalta, hogy arra érzékenyíti a dolgozóit, hogy a városban működő civil szervezetek önkénteseit bevonják a különböző programjaikba, de tizenhat olyan vállalkozás is jelentkezett, mely kedvezményesen kínálja szolgáltatásait a civileknek.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére