Érmekkel tértek haza Tajvanból a szombathelyi diák sportolók

Frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. július 19., kedd •
Remek eredményekkel zártuk az 50. Nemzetközi Diákjátékokat!
Érmekkel tértek haza Tajvanból a szombathelyi diák sportolók

2016. július 11-16. között Tajpejben rendezték meg az 50. Nemzetközi Diákjátékok (International Children's Games, IGC), amire a 12-15 éves szombathelyi sportolókat is meghívták, akik összesen 9 sportágban mérhették össze tudásuk a nemzetközi elittel.

Szombathely egyébként 1974 óta állandó résztvevője a játékoknak és kétszer már otthont is adott a rendezvénynek. A cél pedig az olimpiai eszme terjesztése mellett az, hogy a világ különböző országainak diákjai találkozhassanak egymással, megértsék egymást és barátkozhassanak. Ebből is látszik, a sport nemesít.

A szombathelyi delegáció tagjait Dr. Puskás Tivadar polgármester fogadta a városházán kedden és rögtön kieszközölt egy nagy tapsot a gyerekeknek.

"Nagy öröm számunkra az, hogy az 50. Nemzetközi Diákjátékokon a Szombathelyt képviselő gyerekek remek eredményeket értek el." - mondta Dr. Puskás Tivadar.

A szombathelyi diákok magatartására nem volt panasz a nagyjából 10 ezer kilométerre lévő tajvani fővárosban és a repülőúton sem. Azért az kint tartózkodás nem volt teljesen problémamentes, mert Lisztes Dusánnak az első versenynapot ki kellett hagyni, mert előző nap lázas volt, de a második napon már részt vett és egyéni csúcsokat úszott.

"Nyilván közöttetek van a jövő bajnok generációja, de ma még nem tudjuk, hogy kiből lesz olimpiai bajnok, világbajnok, magyarbajnok, de ha egészséges felnőttekké váltok, már akkor megérte..." - tette hozzá a polgármester.

Az emléklapok átadása után a gyerekek a városháza előtt összeálltak egy csoportképre és íme a résztvevők és az eredmények:

50. Nemzetközi Diákjátékok  (New Taipei City)

Eredmények: 

Labdarúgás:

Csapattagok: Vigano Márió, Balogh Ferenc, Illés Bence, Szekér Ádám, Horváth Márk, Bokor Bence, Edelényi Bálint, Nagy Kevin

2. helyezés

Szakmai vezető: Bánfalvi Zsolt

 

Leány labdarúgás:

Csapattagok: Raizinger Dóra, Raizinger Fanni, Balázs Krisztina, Fördős Beatrix, Nagy Vanessza, Kovács Virág, Bellovics Auróra, Horváth Luca

3. helyezés

Szakmai vezető: Barczi Csaba

 

Úszás:

Barta Hanna

200m mellúszás 2. helyezés

100m mellúszás 2. helyezés

Dancsecs Boglárka

200m vegyes úszás 3.

200m  hát 8. helyezés                                                       

Lisztes Dusán         

200m pillangó egyéni csúccsal 8. hely           

100m, pillangó B döntő

200m gyors 2:07.19 egyéni csúcs10. helyezés

Szakmai vezető: Havasi Attila

 

Tenisz: 

Nagy Fanni, Németh Máté, Donázy Bence

Szakmai vezető: Szabó Péter

(A 32-es táblán Németh Máté egy győzelmet aratott, a másik két versenyző első körben búcsúzott.)

 

A küldöttség vezetője: Lendvai Ferenc tanácsnok

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére