Érkezik a dislike gomb a Facebookra, de nem oda, ahová mindenki várná

Frisss/techcrunch - fotó: techcrunch • 2017. március 07., kedd •
Zuckerberg hamarosan újabb meglepetéssel kedveskedik a közösségi oldal felhasználóinak.

Néhány éve óriási felhajtás övezte az első dislike gombot, amely a Facebook új korszakát jelentette. Legalábbis a felhasználók ezt hitték. Azonban ez a funkció csak egy bújtatott reklám volt, és csak az láthatta a lefelé mutató ujjacskát, aki letöltötte a bővítményt a számítógépére.  Ennek persze az volt a velejárója, hogy kisebb reklámfelületeket láthattunk a képernyőn. Majd amilyen gyorsan feltűnt, olyan hamar ment is a süllyesztőbe a dislike, egészen mostanáig.

Már sejthető volt, hogy a posztoknál megjelenő emotic hangulat kifejezésre alkalmas fejecskék után újabb lépcsőfok következik a Facebook életében. Nem véletlen, hiszen a reakciók kinyilvánítása nagyon fontos dolog. Mindenkinek lehet rosszabb napja, amelyet egy dühöngő arccal fejezhetünk ki, de a boldogságunkat is megoszthatjuk ismerőseinkkel, követőinkkel.

A TechCrunch szerint elérkezett az idő, hogy a LIKE megkapja a negatív pólusú „testvérkéjét”. Igaz, még csak a közösségi oldal csevegőjén találhatjuk meg a „Nem tetszik” gombot, de biztosra vehetjük, hogy gyorsan nagy népszerűségre fog szert tenni.

Hogy mire alapozzák a fejlesztők ezt a magabiztos kijelentést? A hírfolyamban látható posztokra adható reakciókból szűrték le a tesztelők. Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt bővült a funkció, és közel 300 milliárd alkalommal használtak az emberek a legkedveltebbnek számító „Love” (imádom) fejecskét.

Valószínű ezt irigyelhette meg a Facebook leányvállalataként hódító Messenger, amely lecsapott a Dislike gombra. A beszélgetés során a gyorsan eldöntendő kérdésekre így nem kell rövidítésekre hagyatkozni, elég csak a lefelé mutató ujjacskával kifejezni nemtetszésünket. Ezzel a lépéssel megcsappan a mindenre pozitív választ adók tábora.

Ezzel a húzással viszont továbbra is egyeduralkodó lesz a rivális csevegő felületek között.

via techcrunch

közösség

további frisss

lap tetejére