Eredményes évet zár a Haladás VSE

Szita Róbert - Fotó: MTI, haladasvse.hu, futsalhaladas.gportal.hu • 2016. december 29., csütörtök •
A 2016-os év mérföldkő volt a Szombathelyi Haladás VSE életében. Az évtizedeken keresztül megszokott Rohonci úti stadion helyett a volt Szentgyörgyi iskolában töltötték az évet. Horváth Norbert elnök értékelte a zöld-fehérek idei teljesítményét.
Eredményes évet zár a Haladás VSE

Elnök Úr! A Szentgyörgyi Iskola átmeneti otthont biztosít a zöld-fehér sportolóknak. Elgedettek ezzel a megoldással?

A kezdeti nehézségeket leküzdve sikerült kialakítunk egy otthonos környezetet és belaknunk a volt iskolát. Igaz, hogy szerényebb körülmények között edzünk, de az átmeneti időszakra megfelelő, ugyanakkor néhány szakosztály jobb lehetőséget is kapott.

Ön szerint sikeres évet zár a zöld-fehér klub?
A szakosztályok teljesítményével elégedett vagyok és újabb eredményes évet tudhatunk magunk mögött. Rióban, az év legfontosabb sporteseményén Ligeti Dániel képviselte hazánkat és az egyesületet. Dániel a hetedik helyet szerezte meg. Szakosztályaink versenyzői a világbajnokságokon, az Európa-bajnokságon és világversenyeken sikeresen szerepeltek és több érmet is sikerült gyűjtenünk. Több, mint harminc országos bajnoki címet tudtunk szerezni. A röplabda csapatunk megnyerte az NB II-s bajnokságot, míg az NB I-ben a futsal és a sakk szakosztály is harmadik lett. 

Változások is történtek a klubnál...
A legnagyobb változás az utánpótlás labdarúgás életében történt. Az elnökség döntése alapján egyesült a Futsal és az UP foci. Ezzel több lehetőséget tudunk biztosítani a gyerekek számára és a sportok átjárhatóvá válnak. Az együttműködéssel beépítjük a kispályás labdarúgás technikai elemeit a nagypályás játékba. 

Nagy öröm számomra az is, hogy szeptemberben elindult az NBI/B-s felnőtt női kézilabda csapatunk. Tudjuk, hogy még rengeteg munka van hátra, de mindent megteszünk, hogy eredményes szakosztállyá nője ki magát.

Tekintsünk előre is! Milyen lehet a 2017-es esztendő?

Ezt az alkalmat is szeretném felhasználni, hogy megköszönjem a szakosztályvezetők, edzők egész évi áldozatos munkáját. Hálás vagyok, hogy szabadidejüket és energiájukat fordítják a HVSE sportolóira. 2017 ismét a változások éve lehet, ősszel beköltözhetünk az új Sportkomplexumba. Szeretnék a szombathelyi utánpótlás-képzés központja lenni és emellett továbbra is eredményesen képviseltetni magunkat a versenysportban. A Haladás VSE családjának nevében sikerekben gazdag újévet kívánok.

 

közösség

további frisss

lap tetejére