Erdélyi Rolika mesemondással vált valóra álmokat

frisss.hu fotó: Rolika Facebook • 2017. március 07., kedd •
A kisfiú önzetlenségével és kifogyhatatlan pozitivitásával korunk egyik legnagyobb hőse. Most egy mesedélután főszereplője volt.
Erdélyi Rolika mesemondással vált valóra álmokat

Rolika édesanyját, Erdélyiné Szabó Andreát kérdeztük a nem mindennapi délutánról.

Hogy vettétek észre, hogy Rolika tehetséges mesemondó?

Hat hónapos korától kezdtem olvasni neki, a hosszú, kórházban töltött napokat is többnyire meseolvasással töltöttük. Nagyjából két éve figyeltem fel rá, hogy a verseket nagyon könnyen megtanulja. A Répa mese volt első, amit hihetetlen gyorsan megtanult, nagyokat nevetett közben. Így vettem észre hogy van olyan mese, ami megragadja, megmozgatja a fantáziáját és nagy gyorsasággal megtanulja.

Amikor megtanulta az első mesét azért is töltöttem fel Rolika Facebook-oldalára, mert hihetetlen büszke voltam rá, hogy két koponyafeltárás, több kisebb műtét, egy csontvelő transzplantáció, és egy lábműtét után is mire képes egy kisember, aki élni akar. A Répa meséjét egymillióan nézték meg, és rengeteg kommentet kapott, szerencsére a mai napig árad felé a szeretet a követőitől. Óriási rajongó tábora lett, és mindig várják a meséit. Én soha nem kényszerítettem, ha van kedve megtanulunk egyet, és ő mesél.

Milyen meséket kedvel Rolika?

Fontosnak tartottam, hogy megismerje a régi meséket, történeteket amin mi is felnőttünk. Grimm, Andersen, Weöres Sándor verseit vagy a Magyar Népmeséket nagyon szereti, de ugyan így rajong Bartos Erika- Bogyó Babóca, Marék Veronika- Boribon,Thomas a Gőzmozdony mesékért is.

Mi volt az apropója a budapesti mesedélutánnak, tervezitek, hogy Szombathelyen is lesz hasonló?

A budapesti meseelőadás egy rajongója ötlete volt, aki a Ments Életet Alapítvány: Váltsd ValóraTe Is Egy Gyermek Álmát kezdeményezése kapcsán gyermek álmokat szeretett volna megvalósítani. Megkeresett minket és azért mondtunk igent, mert tudjuk mit jelent súlyos betegség alatt, vagy gyógyult kisgyermekként annyi megpróbáltatás után ha valóra válik egy álom. Azokért a mosolyokért vállaltuk el a felkérést. Egyenlőre nem tervezünk a közeljövőben mesedélutánt, hisz Rolika gyenge idegrendszerű kisfiú, hamar fárad, majd ha felnő, eldönti hogy szeretne-e mesélő lenni. 

Vasárnap egy különleges születésnapot is ünnepeltetek…

Rolika jó egészségnek örvend, éli a boldog kiegyensúlyozott gyermekek életet. Talán ha mondhatom mindig erre vágytunk, hogy így lássuk őt. Most jöttünk haza egy két hetes terápiáról, és már nagyon közel van a cél az álmunk, hogy megtanuljon egyedül járni. Valamint most ünnepeltük a transzplantáció évfordulóját: három éve március 5-én kapott új csontvelőt Rolika, amit mi ugyanúgy ünnepelünk, mint a születésnapját, hiszen az életet kapta vissza ezen a napon.

közösség

további frisss

lap tetejére