Emlékezetes éjszakát szeretnél? Akkor itt a helyed!

Frisss/Offthemap • 2016. december 28., szerda •
Minden különlegességnek megvan az ára, így a "sarki fény hotelnek" is.

Ugye mindenki álmodozott már egyedi meglepetésről? Most, pontom 400 ezer forintért valóban szert tehet bárki egy ilyen élményre. Az égbolt szerelmeseinek nagy vágya lehet élőben megtekinteni a sarki fényt, amelyhez bizony meglehetősen sokat kell utazni. 

Ahhoz, hogy a protonok és elektronok által előidézett jelenséget megtekinthessük, ősztől egészen tavaszig, fel kell keressük Észak-Európát. Az aurora borealisnak hívott fény amúgy is sok turistát vonz, de most saját mobil hotelszobából csodálhatjuk meg.

Legfontosabb előnye talán az, hogy nem kell sorbanállni, nyomorogni és csak magunkra, esetleg párunkra koncentrálva kémlelhetjük a csillagokat. A látvány bizonyára kárpótol egyes hiányosságokért. Az ötlet egyébként az Off the Map Travel munkatársainak fejéből pattant ki és rendkívül népszerűvé vált rövid idő alatt. 

Decembertől Finnország szívében csodálhatjuk meg a sarki fényt egy elég szokatlan módon. Kilpisjärvi mellett egy hómobilból átalakított szobából indulhatunk a messzi távolba, persze egy térképet is kapunk, hogy a legjobb helyről nézhessük az "előadást".

A szunyókálásra alkalmas szoba mellé alvófelszerelés és rénszarvasbőr is jár, amely segít átvészelni a zord téli éjszakát. Persze ha valaki a luxusért él-hal, bizony rossz helyen jár, mert itt csak látványban lesz része, abból viszont elsőosztályú.

A borsos végösszeg azonban ne tántorítson el senkit, mert egy életreszóló élményben lesz része a vállalkozó kedvű kalandoroknak és a csomag részeként egy tájékoztató előadáson is részt vehetünk, illetve egy kellemes finn szauna is vár ránk.

via Off The Map

közösség

további frisss

lap tetejére