Elstartolt a II. Savaria Sörfesztivál

Szerző: frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. június 15., csütörtök •
Sör folyjék, mint a víz!
Elstartolt a II. Savaria Sörfesztivál

Csütörtök délután megnyitotta kapuit a szombathelyi Történelmi Témaparkban a II. Savaria Sörfesztivál a szombathelyi ŐrvidékHáz szervezésében.  A szervezők négy napon keresztül (június 15 -18.) a gasztronómiai- és sörkülönlegességek mellett rengeteg koncerttel, programmal várják az érdeklődőket.

„Idén a beléptetés és a kiszolgálás is rugalmasabb, több mobil sörcsapot helyeztünk el a fesztivál területén. Újdonság, hogy az ide látogatók a Dreher sörgyár teljes választékát megkóstolhatják. A rendezvény kiemelt terméke ezúttal az Arany Ászok frissen szűrt söre, de lesznek ír sörkülönlegességek és Somersby ciderek is” – mondta el Gál Sándor, az ŐrvidékHáz igazgatóhelyettese.

„A sörfesztivállal egyidőbe esik Bloomsday, a város sikeres és szeretett rendezvénye, ezért pénteken az ír hagyományokat is megjelentetjük. Itt lesz Pat Kelly, Írország magyarországi nagykövete, aki egy közös sörcsapolásra érkezik hozzánk. Nemcsak ír sörkülönlegességeket fogyaszthatnak fesztiválozók, hanem az ír gasztronómia, valamint a szigetország művészeti tevekénységével is megismerkedhetnek” – mondta el Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója.

„A szombati nap nagy eseménye a Fúvószenekari találkozó, ahol a környék hét fúvószenekara is koncertet ad. Egyszerre többen is játszanak majd, így lesz olyan alkalom, hogy egyszerre 250 fúvós adja majd a laza, poppos ritmusokat a sörfesztiválnak. Sztárvendégként Horváth Charlie szolgáltatja a bulit péntek este” – tette hozzá.

A csütörtöki napon fellép a Meggie's Crew, Holdosi Attila és barátai Kulhay fivérekkel, de hallgathatunk népszerű dalokat harmónikán, valamint a Dj Sátorban Dj Zsola zenei összeállítására bulizhatjuk végig az estét. A fesztiválon többek között színpadra lép a Smoking Frog, Mokka Tribute, a Greenfields, az Albatros, Clap4What és Matyi és a Hegedűs is. 

További részletekért katt ide!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére