Elnézést kérünk mindenkitől, de április elsejét írtunk

H.Maja • 2015. április 02., csütörtök •
A Jura-kori, Csónakázó-tóban talált leletről szóló cikk a képzelet szüleménye volt, sajnos minden valóságalapot nélkülöz.
Elnézést kérünk mindenkitől, de április elsejét írtunk

Reméljük, senkinek nem okozott kellemetlenséget a plezioszauruszok családjába tartozó halfajta tetemének megtalálásáról szóló írás. Úgy gondoltuk, bolondok napja lévén megvicceljük kedves olvasóinkat. A nézettségi, látogatottsági számokból úgy tűnik,sokakhoz eljutott a nagy felfedezés híre, viszont sajnos cáfolnunk kell önmagunkat, a sztori nem valós. Persze, jó lenne, ha a „világ paleontológiai térképére” is felkerülhetne Szombathely, de valljuk be, ennek kevés esélye. A téglagyári gödör helyén létesített Csónakázó-tóban kizárt, hogy 150 millió éves leletre találjon bárki is.

Ha már megemlítettük a plezioszauruszokat , egy kis ismeretterjesztés: E ragadozók a középső triász korban jelentek meg, a juraidőszak idején elterjedtté váltak és a kréta végén, a dinoszauruszokkihalásaként is ismert kréta-tercier kihalási esemény bekövetkeztéig élték virágkorukat. A plezioszauruszok tipikusan széles testűek és rövid farkúak voltak. Megőrizték két pár végtagjukat, amelyek nagy, evezőlapátszerű uszonyokká fejlődtek. A krokodilhoz jobban hasonlító nothoszaurusz rendjéből fejlődtek ki.

A frisss.hu a továbbiakban eredeti céljának megfelelően – legalábbis jövő áprilisig – csak valós hírekről fog szólni, Szombathelyről és a nagyvilágból.

közösség

további frisss

lap tetejére